Oud-burgemeester New York: “Trump is als president niet meer te redden”

Oud-burgemeester van New York, Michael Bloomberg (l.) en Amerikaans president Donald Trump (r.)
REUTERS/AFP Oud-burgemeester van New York, Michael Bloomberg (l.) en Amerikaans president Donald Trump (r.)
Michael Bloomberg, de oud-burgemeester van New York en potentiële presidentskandidaat voor de Democraten bij de verkiezingen van 2020, zegt dat Trumps presidentschap “niet meer te redden is” en “gevaar voor het land oplevert”. De shutdown waarmee een deel van de overheid ruim 35 dagen kampte, noemt hij het “totaal falen van het presidentiële leiderschap”. 

De miljardair noemt zijn mede-New Yorker en collega zakenman met zoveel woorden een oplichter voor wie het een koud kunstje is om “mensen simpelweg te bedriegen”.

Volgens Bloomberg deert het Trump niet dat hij daarmee anderen beschadigt. “En nu doet hij hetzelfde met het Amerikaanse volk”, zei hij tijdens een vergadering van de Democratische Zakenraad van North-Virginia.

“God help ons”

Het is, aldus New Yorks voormalige burgervader die afgelopen jaar het Republikeinse kamp officieel verruilde voor dat van de Democraten, duidelijk dat Trump als president “op dit moment niet meer kan worden geholpen”.

Bloombergs uitspraken zijn zijn felste sinds hij twee jaar geleden de Democratische conventie toesprak en waarschuwde voor een presidentschap onder Trump. “God help ons”, riep hij toen uit.

“Echt heel gevaarlijk”

Ook gisteren kwam de Democraat regelmatig op zijn speech uit het verkiezingsjaar terug en ging nog een stap verder door te suggereren dat de shutdown zijn eerdere bange vermoedens en waarschuwing heeft bevestigd.

“Dit is echt heel gevaarlijk”, voegde hij eraan toe. En hoewel sommige prominente Democraten hun bedenkingen hebben bij een volgende miljardair als presidentskandidaat leverde Bloombergs betoog hem een staande ovatie op.

Presidentskandidaat

Gevraagd naar zijn plannen voor 2020 gaf Bloomberg aan momenteel “een goed leven” te hebben. “Zelfs als ik me geen kandidaat stel, kan ik een verschil maken”, sprak hij. Om er strijdbaar aan toe te voegen: “Dat gezegd hebbende, hou ik er niet van om een uitdaging uit de weg te gaan.”

Bekijk ook:

Trump houdt ‘State of the Union’ pas na einde shutdown

Confrontatie Trump-aanhangers en indiaanse Amerikaan: het échte verhaal achter de virale video 

Trump betaalt ‘fastfood-feestje’ in het Witte Huis voor American football-team uit eigen zak
3 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Lieven De Bruyn

    Met alle respect Luc Baken, maar meer en meer volgelingen?? Zen cijfers zijn nog nooit zo slecht geweest! En trouwens, de democraten kunnen hem niet afzetten want dat dient in de senaat te gebeuren, en tot nader order is daar nog steeds een meerderheid van slaafse republikeinen.

  • Gerard Braeckmans

    Ook mentaal is hij niet meer te redden.

  • luc baken

    de "democraten" beloven nu al 2 jaar dat ze trump gaan afzetten en wat is het resultaat? hij krijgt meer en meer volgelingen , hem afzetten zou een revolutie veroorzaken . dus kameraden , droom maar verder