CIA tweet live over raid op Osama bin Laden

Exact vijf jaar na de dood van Osama bin Laden tweette de CIA gisteravond 'live' over de Amerikaanse raid op het compound van de terreurleider in het Pakistaanse Abbottabad. Dat stuit op kritiek bij wie dit een misplaatste "ereronde" en PR-stunt vinden.

De VS klopt zich op de borst omdat het vijf jaar geleden haar allergrootste staatsvijand wist uit te schakelen: al-Qaida-leider Osama bin Laden, brein achter 9/11, de vreselijkste terreuraanslagen ooit op Amerikaanse bodem waarbij bijna 3.000 doden vielen. De CIA kondigde de tweets ter gelegenheid van de vijfde verjaardag van de operatie van de Navy SEALs aan onder de hashtag #UBLRaid.

Om 13u25 plaatselijke tijd (19u25 onze tijd) begon de CIA eraan. Er werd getweet over de goedkeuring van de operatie door onder meer president Obama, het neerschieten van Osama bin Laden en de bevestiging van diens dood. Met plattegrond- en luchtfoto's van het compound in Abbottabad waar de terroristenleider zich ophield. De tweet waarin gemeld werd dat bin Laden doodgeschoten was, werd al 3.000 keer geretweet en kreeg 2.200 likes.

Na al-Qaida kwam IS, dat nog gruwelijker terreur en dood zaait over de hele wereld.