"Dood of levend": geheime eenheden jagen in Syrië op zoon Osama bin Laden

Osama (links) en zijn lievelingszoon Hamza.
ap Osama (links) en zijn lievelingszoon Hamza.
Hamza bin Laden (26): dat is de naam van de nieuwe posterboy van Al Qaida en hij wordt momenteel opgejaagd door leden van Britse en Amerikaanse geheime eenheden in Syrië. Dat schrijven verscheidene Britse kranten. De eenheden willen de lievelingszoon van Osama kost wat kost in handen krijgen - dood of levend - voor hij nieuwe aanslagen kan plegen in het Westen.

Hamza zou in de voetsporen van zijn vader getreden zijn en intussen de terreurgroep leiden die verantwoordelijk was voor de aanslagen van 11 september 2001 op de Twin Towers in New York en het Pentagon in Washington DC. Er zouden ook aanwijzingen zijn dat hij nieuwe aanslagen plant, zowel in de Verenigde Staten als in Groot-Brittannië.

Hamza zou naar het safehuis van zijn vader in Abbottabad (Pakistan) komen, vlak voor Amerikaanse Navy Seals daar in 2011 binnenvielen en Osama doodden. Zijn vader wilde wachten tot de kust zeker veilig was, maar zo ver kwam het dus niet. Hamza zou wraak willen en staat op de lijst van meest gezochte misdadigers van zowel de VS als het Verenigd Koninkrijk. (lees hieronder verder)

rv

Twee jaar geleden dook Hamza weer op en hij verspreidde sindsdien verscheidene video's waarin hij onder meer de aanslagen van 'lone wolfs' in Londen prijst en militanten over de hele wereld oproept om tot actie over te gaan. Hij zou de terreurorganisatie van zijn vader herop willen bouwen en zou in mei nog gespot zijn in Syrië. Het is daar dat een coalitie van speciale eenheden naartoe is gevlogen op een geheime missie om Hamza en zijn organisatie te vinden en onschadelijk te maken. Ze gebruiken drones en spionagevliegtuigen, maar zouden ook hulp krijgen van lokale bronnen.

Kinderpsychologe
Hamza was de enige zoon van Osama en zijn derde vrouw Khairia, een kinderpsychologe. Hij zou gehuwd zijn met de dochter van een van zijn leraren en twee kinderen hebben die de namen van zijn beide ouders kregen.

rv
afp26 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • ANN LIMBOS

  Ze hadden ze beter allemaal opgepakt indertijd.

 • François Van de Velde

  Hebben jullie geen recentere foto. Dit is al lang geen knaapje meer!

 • Nghthawk

  Domme ze waren toen te vroeg, anders had het probleem zichzelf opgelost. Laat ons hopen dat ze hem snel vinden en liquideren.

 • Eida Lam

  Inteelt is geen complot theorie Sofie, dat zijn statistieken waarvoor jij en mede feministen en sossen een serieuze inspanning mogen doen om mensen van het tegendeel te overtuigen, ga bijvoorbeeld in Quatar maar eens uitleggen dat slavernij verboden is? Bij voorbeeld?

 • Kamal Kamal

  @Benescha... je hebt gelijk hoor en al wie bewijzen wil luister maar eens naar Ken o Keefe een ex navy soldaat van Amerika je gaat je ogen opentrekken hoor... bewijzen zijn er genoeg maar geen 1 westerse media durft het aan om ze te tonen.... mooi voorbeeld is BBC in de UK .