Ordeverstoorder opgepakt bij inzwering Merkel

Photo News
Bondskanselier Angela Merkel en de leden van haar nieuwe kabinet zijn deze namiddag ingezworen voor het parlement in Berlijn. De 15 ministers legden aan de voorzitter van de Bondsdag, Wolfgang Schauble, de eed af - bijna zes maanden na de verkiezingen, de langste periode om een regering te vormen in de geschiedenis van de federale republiek. Eerder was Merkel met 364 stemmen voor de vierde keer -na 2005, 2009 en 2013- tot bondskanselier van Duitsland verkozen.

Na de verkiezing van Angela Merkel werd een man die vlakbij de bondskanselier was opgedoken door bewakers tegen de grond gedrukt. De ordeverstoorder was de CDU-voorzitster deze voormiddag aan de uitgang van het Rijksdaggebouw in Berlijn tot op enkele meter genaderd, vooraleer ze in haar limousine stapte en de man door twee bewakers werd overmeesterd. Dat deelde de federale politie (BKA) in Wiesbaden mee. Op videobeelden van de krant Die Welt zou te horen zijn dat de man "Allahu Akbar" (Arabisch voor "God is groot") had geroepen. Meer details zijn nog niet bekend. 

Photo News
AFP2 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Jef Denijs

    "Merkel wordt op gepaste wijze verwelkomd door één van het miljoen mensen die ze binnenliet" zou een betere titel zijn. Wedden dat ze hiervoor weer een goede uitleg heeft of zou haar euro nu al gevallen zijn ?

  • Hedwig Jacobs

    Hij wilde Merkel bedanken omdat hij in Duitsland levenslang de lotto gewonnen heeft.