Orban wil korte metten maken met Europese subsidies voor vluchtelingen-ngo's

Viktor Orban.
AP Viktor Orban.
De Hongaarse premier Viktor Orban pleit ervoor om Europese subsidies voor vluchtelingen-ngo's af te schaffen. Dat zegt hij vandaag in de Hongaarse media. Vooral de organisaties die vluchtelingen op de Middellandse Zee helpen moeten het ontgelden.

"Organisaties in het maatschappelijk middenveld of organisaties die zich als dusdanig voordoen, worden op een niet-transparante manier gefinancierd en georganiseerd. Ze zijn de steunpilaar van politici die pro-migratie zijn", klinkt het. 

Volgens de rechts-populistische Orban houden de ngo's op de Middellandse Zee zich bezig met activiteiten die “tegen de wil van een meerderheid van de kiezers" zijn. "Ze zijn agressief, zwemmen in het geld en hebben een internationaal netwerk achter zich. Europees geld hebben ze dan ook niet nodig”, meent hij.

Het standpunt van de Hongaarse premier is weinig verrassend. In eigen land legde hij ngo's in het vluchtelingenwerk een taks van 25 procent op en kunnen burgers die vluchtelingen helpen vervolgd worden.
22 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Rudolf Dòczi

  Een politieker die WAARHEID spreekt !! En op het eind van de rit op grote schaal aan de winnende hand zal zijn.!!

 • patrick vanherberghen

  Een verademing te weten dat er nog politici zijn zonder oogkleppen en niet blind voor de problemen die het migrantenprobleem veroorzaakt. Hopelijk kan hij nog wat collega's overtuigen en worden er korte metten gemaakt met deze NGO's/mensensmokkelaars!

 • Paul Boutsen

  Toch één in de EU die beseft hoe erg het is en hoe het er in het echt aan toe gaat en er verandering wil in brengen.

 • Jan Verstrepen

  Wij willen dat ook maar onze "correcte" politici kijken langs de andere kant. Met dat geld kunnen ze onze oude mensen beter betalen en betere zorg geven. Die zegt wat de mensen denken en gelijk heeft hij.

 • René Neeskens

  Eindelijk een politicus die zich niets aantrekt van een opgepoetst blazoen waar ie mee kan stoefen in allerlei raden en comités ! Prima !