Orbán wil Hongaarse vrouwen verleiden meer kinderen te baren

De Hongaarse premier Viktor Orbán.
AP De Hongaarse premier Viktor Orbán.
De Hongaarse premier Viktor Orbán wil met belastingvoordeeltjes en voordelige kredieten zijn landgenoten ertoe bewegen meer kinderen te nemen. 

Vrouwen beneden de veertig die voor het eerst trouwen kunnen een bedrag van omgerekend ruim 30.000 euro onder gunstige voorwaarden lenen. Vrouwen met vier kinderen of meer hoeven geen inkomstenbelasting meer te betalen.

Orbán kondigde deze maatregelen vandaag aan tijdens zijn jaarlijkse toespraak tot de natie. Immigratie is volgens hem niet het antwoord op dalende geboortecijfers in Europa, maar meer eigen kinderen. “We hebben Hongaarse kinderen nodig”, zei de premier.

Orbán zet er ook op in de economische groei van Hongarije de komende jaren twee procent hoger te laten zijn dan het gemiddelde in de Europese Unie.
5 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Eida Lam

  H ij heeft gelijk en de media is dan ook bewust heel dubbelzinnig. Enerzijds staan verkondigen dat de aarde overbevolkt is maar langs de andere kant liggen zaniken dat (enkel) Europese landen een te laag geboorte cijfer hebben dus gaan we culturen importeren waar het de gewoonte is om al terug zwanger te zijn alvorens de navelstreng van de vorige is doorgeknipt. En als we daar iets over durven zeggen dan scheld diezelfde media ons uit voor racisten.

 • Gino Denil

  Oost-Europa loopt leeg. Omdat de jongeren daar steeds meer populistische regimes zoals dat van Orban ontvluchten. In Litouwen is de bevolking zelf al met 18% gedaald in vergelijking met 1993.

 • Frans Peeters

  Hadden hier we zo maar een premier

 • lodewijk maesen

  topleider!!

 • Germain De Block

  En ze kunnen dan allemaal naar belgie komen om te werken in het zwart zoals nu gebeurt.de belgen zelf kunnen dan nog wat meer gaan doppen.