Opvallende storing bij Nederlandse bank Rabobank: hypotheken dubbel afgeschreven

ANP
Een storing bij de Nederlandse bank Rabobank treft klanten op een bijzonder vervelende manier. Hun hypotheek is twee keer afgeschreven, waardoor sommige klanten vlak voor de feestdagen opeens in het rood staan, meldt RTL Nieuws.

De bank laat aan RTL Nieuws weten dat de fout zo snel mogelijk wordt rechtgezet, waarschijnlijk “binnen enkele dagen". Het gaat om klanten met een 'opbouwhypotheek', een spaarhypotheek. Het geld is niet weg: het is niet alleen twee keer afgeschreven van de betaalrekening, maar ook twee keer bijgeschreven op de aan de hypotheek gekoppelde spaarrekening. 

Hoeveel mensen zijn getroffen, is niet duidelijk. Wat de oorzaak is van de fout, is ook nog niet bekend. Een woordvoerder erkent dat het op een zeer ongelukkig moment komt, vlak voor Sinterklaas en Kerstmis.
3 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • james vroman

    als je nog geen 2 maanden aflossing opzij hebt staan zou je best een geel hesje aandoen ...of ga nog een keer op reis ...

  • Billy Valcke

    Besparen is duur voor de klant.zonder excuus.zonder compensatie.zo gaat dat...slikken maar.ze zoeken naar nieuwe sukkels.steeds.

  • serge de saegher

    tiens waarom zijn fouten van een bank bijna altijd in het voordeel van de bank....wedden dat ze zeggen dat is goed voor 2 maand,en de klanten moeten de dure jaarwisseling dan maar doorspartelen