Opvallend: Trump zal diner bijwonen met journalisten in Washington

AP
De Amerikaanse president Donald Trump zal op 3 maart het jaarlijkse diner bijwonen van de Gridiron Club, waar journalisten met politici aan tafel schuiven. Dat deelt het Witte Huis mee. Het zou gaan om een primeur: de president, die het niet begrepen heeft op kritische media, tekent normaal niet present op dergelijke bijeenkomsten.

Trump besliste nog niet of hij op 28 april het jaarlijkse diner van de Witte Huis-correspondenten zal bijwonen, zei woordvoerster Sarah Sanders. Vorig jaar haalde Trump daarvoor zijn neus nog op. 

De politieke en journalistieke elite woont ieder jaar dat galadiner bij in een hotel in Washington. Sinds 1980 waren alle presidenten er aanwezig, op Ronald Reagan in 1981 na, toen die herstelde van een aanslag waarbij hij zwaargewond raakte. Maar niet Donald Trump dus. Trump verkoos een meeting met aanhangers in Harrisburg, Pennsylvania. Hij was blij om ver van "het moeras van Washington" te zijn en gaf de journalisten "zeer slechte punten". 
4 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Diane Bernaerts

  Op het White House Correspondents' Dinner wordt de president verondersteld met zichzelf te lachen, en dat zie ik blaaskaak Trump écht niet doen!

 • Geert Matthys

  Trump houdt van media, het is een van z'n kwaliteiten en verhindert de Nixon set-up die die media probeert op hem.

 • guido Bervoets

  Als er 1 president is geweest die miljoenen jobs heeft gecreëerd was het wel Obama. Hij heeft de werkloosheid van 11,5% in 2009 teruggebracht naar 4,6% in 2016. - een daling van 7% - Het eerste jaar Trump is er een daling geweest van 4,6% naar 4,1% Kun je nagaan mr. Martel. De waarheid heeft zo zijn rechten.

 • MICHELINE GEVERS

  Wie weet nog wat de waarheid is?