Opvallend: Japanse vrouw tweede keer besmet met coronavirus

Mensen met mondmaskers in Tokio. In de zomer vinden daar normaal gezien de Olympische Spelen plaats, maar de kans wordt steeds groter dat het evenement uitgesteld zal moeten worden.
REUTERS Mensen met mondmaskers in Tokio. In de zomer vinden daar normaal gezien de Olympische Spelen plaats, maar de kans wordt steeds groter dat het evenement uitgesteld zal moeten worden.
In Japan heeft een vrouw die als toergids werkt voor de tweede keer het coronavirus opgelopen. Eerder was ook in China al sprake van patiënten die eerst genazen en dan toch weer geïnfecteerd raakten. Sommige mensen blijken dus niet immuun te zijn voor een nieuwe besmetting. In een poging om de verdere verspreiding van het virus in te dijken, besloot de Japanse premier Shinzo Abe om alle basis- en middelbare scholen een maand lang gesloten te houden.

Bij de Japanse vrouw werd Covid-19 voor de eerste keer vastgesteld op 29 januari. Vijf dagen later testte ze al negatief op het virus, ze werd dan ook snel uit het ziekenhuis ontslagen.

Later meldde de vrouw zich echter opnieuw omdat ze symptomen als hoesten, keelpijn en pijn aan de borst vertoonde. Gisteren werd een nieuwe test afgenomen en werd het virus dus weer vastgesteld.

“Er zijn nog veel vragen omtrent dit virus”, reageert Philip Tierno als professor microbiologie en pathologie aan de New York University School of Medicine. “Je kan de infectie bijvoorbeeld hebben, zonder er al te veel van te merken. Als het zich overzet op de longen worden de symptomen wel duidelijk. Het virus verspreidt zich in ieder geval bijzonder vlot. Als het aan dit tempo doorgaat, zullen de Olympische Spelen in Tokio uitgesteld moeten worden.”

Lees ook: 20 vragen over corona beantwoord: lopen zwangere vrouwen meer risico? Kan het virus nog gevaarlijker worden en mag ik straks nog op vakantie? (+)
3 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Marieken Cels

    In China houden ze om die reden patiënten twee weken in quarantaine na genezing..en daarvan testen er meerdere na een tijdje weer positief..een neustest zou niet afdoende zijn want het virus zit dan nog wel in de longen..

  • Anne Van Duysen

    Werden er na zekere tijd geen aangepaste meting van het virus gedaan ? Misschien verschillende interprétatie van de symptomen ?

  • Stefanie van Dijk

    Nu vraag ik me af of het werkelijk om een nieuwe besmetting gaat of dat de testmethode misschien niet helemaal goed werkt, er zijn zo ook al mensen naar huis gestuurd omdat ze niet besmet zouden zijn en die later wel besmet bleken