Optrekje van 150 miljoen euro: Amazon-baas Jeff Bezos koopt duurste villa ooit in LA

Jeff Bezos en zijn nieuwe vriendin Lauren Sanchez hebben een nieuw optrekje in LA gevonden.
Getty, Twitter Jeff Bezos en zijn nieuwe vriendin Lauren Sanchez hebben een nieuw optrekje in LA gevonden.
Amazon-oprichter en topman Jeff Bezos heeft zich in de Amerikaanse stad Beverly Hills een nieuw optrekje aangeschaft voor zo’n 165 miljoen dollar, omgerekend 151 miljoen euro, zo melden diverse Amerikaanse media.

Bezos zou volgens de New York Post in de woonplaats bij Hollywood, die erg geliefd is bij filmsterren en andere beroemdheden, al een tijdje op huizenjacht geweest zijn met zijn nieuwe vriendin Lauren Sanchez. 

Volgens de Wall Street Journal kocht Bezos de villa van 36.000 vierkante meter van de zakenman David Geffen. Die had de eigendom op zijn beurt in de jaren negentig voor 47,5 miljoen dollar op de kop getikt, aldus nog de krant. Het pand werd oorspronkelijk in de jaren 1930 gebouwd voor filmmagnaat Jack Warner. In het huis zou de houten vloer liggen waarop de Franse keizer Napoleon zijn Joséphine ten huwelijk vroeg.

Volgens de website Architectural Digest is het huis ruim 1.200 vierkante meter groot en omvat het domein ruime terrassen en tuinen, twee gastverblijven, drie serres, een tennisveld, zwembad, golfterrein en motorbaan met garage én benzinepompen.

Bezos is nog steeds de rijkste man op aarde met een vermogen van 131 miljard dollar (120 miljard euro), ondanks zijn scheiding vorig jaar. Zijn ex-vrouw MacKenzie kreeg toen 4 procent van de aandelen van Amazon, goed voor zo’n 36 miljard dollar (32 miljard euro). Het was de duurste scheiding ooit.
2 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Sandra Peeters

    Allemaal op kap van goedkoop overbelast personeel. Dat blijft nog steeds de manier om rijk te worden.

  • Peter Hegge

    Het is hem gegund, ook de verkoper.