Opschudding en gerechtelijk onderzoek na uitlatingen extreemrechtse politicus in Duitsland

André Poggenburg, van de rechts-populistische partij Alternative für Deutschland (AfD).
AFP André Poggenburg, van de rechts-populistische partij Alternative für Deutschland (AfD).
Uitlatingen van een politicus van de rechts-populistische partij Alternative für Deutschland (AfD) omtrent de Turken in Duitsland hebben tot woede bij de Turkse gemeenschap geleid en het starten van een gerechtelijk vooronderzoek.

Op een politieke meeting had de voorzitter van de AfD in Saksen-Anhalt, André Poggenburg, omtrent de Turken in Duitsland gezegd dat "deze komijnhandelaren zelf een een genocide op 1,5 miljoen mensen in de kont hebben", waarmee hij verwees naar de genocide in Armenië die Ankara ontkent. Poppenburg voegde eraan toe dat die "kameeldrijvers" in Duitsland "niets hebben te zoeken en te zeggen", en "moeten terugkeren naar vanwaar ze komen".

De Turkse gemeenschap heeft laten weten klacht te zullen indienen. "Zulke beledigingen kan men niet naast zich leggen of in stilte verdragen", zei de voorzitter van de TGD (Turkse Gemeenschap in Duitsland), Gökay Sofuglu.

Het parket van Dresden heeft intussen een onderzoek ingeleid tegen Poggenburg, die parlementaire onschendbaarheid geniet. De justitie wil in een eerste fase de strafrechterlijke relevantie nagaan van wat de AfD-voorman wordt aangewreven.

LEES OOK: Onbekenden zetten kruisen met namen van slachtoffers aanslagen Brussel aan Turkse moskee in Duitsland
13 reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


 • fecso salomon

  Tussen de waarheid en de poco's zal het nooit boteren. Mvg.

 • raf janssens

  Het is niet omdat Turkije de Armeense genocide nog altijd ontkent dat wij daarover zouden moeten zwijgen. De volgende massamoord op de Koerden is ondertussen ook al jaren bezig en Europa zwijgt in alle talen.

 • JEF JOOSSENS

  Vertelt die leugens misschien? Ik denk het niet, die zegt gewoon wat de meerderheid van de bevolking er over denkt. Misschien op een brute manier maar dat moet kunnen.

 • chris bogaerts

  De waarheid doet zeer anders zouden ze zo niet reageren.... Dat er maar meer zulke politici komen. Nu nog Merkel aanklagen voor wat ze Europa aan heeft gedaan en het komt nog goed.

 • jurgen maes

  gelijk heeft hij