Oprukkend geweld in Syrië: 15 burgers komen om tijdens bombardementen

Witte helmen halen het lichaam van een vrouw en haar pasgeboren zoontje weg na luchtaanvallen op de stad Kafriya.
AFP Witte helmen halen het lichaam van een vrouw en haar pasgeboren zoontje weg na luchtaanvallen op de stad Kafriya.
Er hebben nieuwe bombardementen plaatsgevonden in Idlib. De regio in het noordwesten van Syrië wordt nog steeds gedomineerd door jihadisten en is daarnaast het doelwit van aanvallen van het regime, dat gesteund wordt door Russische troepen. Zeker 15 burgers, onder wie 6 kinderen, kwamen daarbij om het leven. Dat meldt het Syrisch Observatorium voor de Mensenrechten. 

Volgens het Observatorium werd zaterdag na middernacht een vluchtelingenkamp in Khan Cheikhoun, een stad ten zuiden van Idlib, getroffen door Russische aanvallen. Bij die luchtaanvallen zouden minstens acht burgers gedood zijn, onder hen vier kinderen. De vluchtelingen waren eerder hun stad ontvlucht voor oprukkend geweld.

Op zaterdagochtend stierven in de stad Kafriya een man en een hoogzwangere vrouw bij aanvallen. Een correspondent van het Franse persagentschap AFP zag hoe de Witte Helmen het lichaam van de vrouw en dat van haar pas geboren baby weghaalden. Het observatorium kon niet zeggen of ook deze aanvallen door Russische troepen werden uitgevoerd.

Ook in de noordelijke provincie Hama vielen vier slachtoffers, waaronder een kind, door artillerievuur.

Sinds eind april werd het aantal bombardementen opgedreven in de regio Idlib en omgeving, waar ongeveer 3 miljoen mensen wonen. Meer dan 590 burgers kwamen om tijdens Russische of Syrische bombardementen, aanvallen van jihadisten zorgden voor 45 slachtoffers.
4 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Luc Lepoudre

  Daar zijn ze, met hun "witte helmen"! Beseffen niet dat we die huichelarij en verdoken steun aan die terroristen al lang door hebben. Een drama voor de onschuldige burgers die slachtoffer zijn van buitenlandse agitatie onder het mom van "volksopstand", in hun landje.

 • Stefan Vantstraat

  Oprecht jammer

 • Willy CAUBERGS

  Correct Paul Philippaerts , Mr Obama en mvr Clinton hebben daar met geld en wapens gaan rondzwaaien en de gevolgen kennen we !!! Als Trump aan de macht kwam werd er gezegd daar komt oorlog van .... Ik ben geen Trump fan maar de waarheid is dat er minder oorlog is en dat er meer op vrede aangestuurd word dan onder Obama bv Noord Korea...

 • Paul Philippaerts

  Maak u geen illusies het regime zal daar net als belgie en usa en die andere mafkeezen, bommen blijven gooien tot ze daar terug de baas zijn. Datzelfde zou in belgie nederland engeland duitsland in gelijk welk land waar opstandelingen zouden proberen de regering af te schaffen. Dus wacht af tot al die opstandelingen dood zijn eerder gaat het toch niet ophouden. Hadden de eu en de us en anderen die opstandelingen niet gesteund dan was die oorlog daar al verschillende jaren geleden opgelost.