Oprichter Facebook doneert 66 miljoen aan ziekenhuis

Mark Zuckerberg.
GETTY Mark Zuckerberg.
San Francisco General Hospital zal na een gift 75 miljoen dollar (66 miljoen euro) van Facebook-oprichter Mark Zuckerberg en zijn vrouw Priscilla Chan een nieuwe naam krijgen. Volgens het toekomstige Priscilla and Mark Zuckerberg San Francisco General Hospital is er nog nooit eerder zo'n groot bedrag aan een Amerikaans ziekenhuis geschonken door particulieren.

Chan is kinderarts en liep stage in het ziekenhuis in de staat Californië, dat als enige in de omgeving van San Francisco een traumacentrum heeft. "Ik was dagelijks getuige van de compassie en toewijding van mijn collega's, die onvermoeibaar doorwerken om alle patiënten de best mogelijke zorg te verschaffen", aldus Chan.

Meer dan zeventig procent van de patiënten die in het ziekenhuis behandeld wordt, is onderverzekerd of heeft helemaal geen gezondheidsverzekering. Het traumacentrum is volgens Mark Zuckerberg en zijn vrouw daarom onmisbaar in de omgeving. Met dank aan de gift van het stel kan de afdeling compleet worden herbouwd. Zuckerberg meldt op Facebook dat de Eerste Hulp-afdeling twee keer zo groot wordt. Ook krijgt de rest van het ziekenhuis een make-over.

Het vermogen van Mark Zuckerberg wordt op 30 miljard euro geschat, aldus CNN. In 2013 gaf hij samen met zijn vrouw meer dan 5 miljard euro aan goede doelen.

REUTERS
Het San Francisco General Hospital.
REUTERS Het San Francisco General Hospital.