Opnieuw zes migranten gered uit Kanaal

AFP
Zes migranten die probeerden om per boot het Verenigd Koninkrijk te bereiken zijn deze ochtend voor de kust van het Noord-Franse Duinkerke uit het water gehaald. Dat meldt de maritieme prefectuur. In totaal zijn op het Kanaal dit jaar 2.358 mensen gered.

De Franse en Britse autoriteiten registreerden in totaal 261 "oversteken" of "pogingen tot oversteken", vaak in kleine, overvolle opblaasbare bootjes, aldus de prefectuur van het Kanaal en de Noordzee.
Vanochtend werd rond 7 uur een boot in moeilijkheden gesignaleerd op ongeveer 11 kilometer ten noorden van Duinkerke. De zes opvarenden, waarvan er sommigen onderkoelingsverschijnselen hadden, werden naar de haven van Calais gebracht.
De autoriteiten hebben sinds zondagochtend al bijstand geleverd aan een vijftigtal migranten, die werden gered tijdens verschillende operaties.
1 reactie

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Norbert Bauwens

    Die zijn dus "niet gered". Overgeleverd aan de Fransen . Ze hadden ze op de Engelse kust moeten afzetten...………...