Opnieuw vrouw doodgeschoten in Zweden, dit keer in hoofdstad Stockholm

Maandag al kwam een vrouw met een baby in haar armen om het leven in Malmö.
EPA Maandag al kwam een vrouw met een baby in haar armen om het leven in Malmö.
Voor de tweede keer in enkele dagen tijd is in Zweden een vrouw om het leven gekomen bij een schietpartij. De vrouw stierf dit keer in Vällingby, in het noordwesten van Stockholm. Van de daders is geen spoor.

Bewoners belden vannacht rond 1.30 uur naar de politie omdat ze schoten hadden gehoord. Ter plaatse troffen agenten kogelhulzen en een gewonde vrouw in een appartement aan. Vanmorgen liet de politie weten dat de vrouw vannacht in het ziekenhuis is overleden aan haar verwondingen.

De omstandigheden van de schietpartij zijn nog onduidelijk. De politie en de technische recherche kwamen vannacht nog massaal ter plaatse, onder andere ook met een helikopter. De omgeving is afgezet en buurtbewoners worden ondervraagd. Verschillende onder hen zouden een auto hebben zien en horen wegrijden op het moment dat de schoten gelost werden. Een getuige vertelt aan de openbare omroep SVT dat hij verschillende schoten hoorde, snel na elkaar “zoals een automatisch wapen”.

Maandag al kwam een jonge vrouw om het leven toen ze op straat neergeschoten werd in de zuidelijke stad Malmö. De vrouw droeg haar baby in haar armen, maar het kind raakte niet gewond. Wie er achter de aanslag zit, is nog altijd niet bekend, maar heel Zweden reageerde in schok op de dodelijke schietpartij op klaarlichte dag. Verschillende politici spraken hun afschuw uit.
10 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • wim CLAES

  zweden is het land met de meeste schietpartijen, gang gerelateerd, in de eu, waarbij bovendien de dader minstens 1 in het buitenland geboren ouder heeft politiek correct zoals ze zijn benoemen ze de problemen echter niet bij naam, maar het is een feit; hun open deur politiek en asiel voor de ganse wereld zet hun land in vuur. 3 steden zitten met minderheden in wijken waar je best niet komt.en pol.correct zoals wij zijn, zwijgen we er hier ook over.

 • Bruno Willems

  Jaja... het Nieuwe Zweden... JAREN doodgezwegen door de media... Met dank aan Politiek.

 • Cor Dierckx

  Daar is het ook al aanwezig in de eens zo rustige Scandinavië.

 • Edmond Dillien

  Politici moeten er voor zorgen dat de maatschappij veiliger word en in het Zweedse geval blijft, da's hun verantwoordelijkheid, hun afschuw uitspreken is tegenover het slachtoffer en hun familie heel mooi maar brengt geen aarde aan de dijk, analyse en reactie dat is wat het volk wil.

 • Pieter Kennis

  Afschuw uitspreken is dan toch geen doeltreffende maatregel. Wie had dat gedacht?