Opnieuw vogelgriep vastgesteld in Nederland

ANP
In Nederland heeft de vogelgriep opnieuw toegeslagen. Een eendenbedrijf in het Overijsselse Kamperveen is getroffen, bevestigen ingewijden. Alle 30.000 eenden op de boerderij worden geruimd en ook de andere maatregelen volgen die doorgaans na een uitbraak worden getroffen. Dat betekent dat in een straal van 10 kilometer rond het bedrijf de komende maand een vervoersverbod geldt.

De nieuwe besmetting is een klap voor de Nederlandse pluimveesector, die de dieren al maanden binnen moet houden om verspreiding van het virus tegen te gaan. Die ophokplicht schuift nu weer een hele tijd op, en wordt sowieso niet voor Pasen opgeheven. Dat is voor de pluimveehouders een flinke strop. 
3 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • guido taens

    Deze miserie word veroorzaakt door die dierenrechten organisatie's,maar spreek hen er niet overaan ,want de kwekers zijn de moordenaars en zij """ DE PROFITEURS """""",en dan word er verteld dat financiiën hen niet interreseert.

  • Dany Herman

    Dat ze wat minder vogelen ,teveel is teveel en daar komen ziekten van

  • Gustaaf Tielemans

    Voor de pluimveehouders een dikke flop, en de konsument kan stikken.