Opnieuw VN-militairen in CAR beschuldigd van verkrachting

Generaal Babacar Gaye, die de VN-missie in de CAR leidde, stapte vorige week op na de beschuldigingen van seksueel misbruik en buitensporig geweld.
AFP Generaal Babacar Gaye, die de VN-missie in de CAR leidde, stapte vorige week op na de beschuldigingen van seksueel misbruik en buitensporig geweld.
Opnieuw zijn er in de Centraal-Afrikaanse Republiek (CAR) militairen van de Verenigde Naties (VN) beschuldigd van verkrachting. Een woordvoerster van de VN liet vandaag weten dat er onderzoek wordt gedaan naar de vermoedelijke verkrachting van drie vrouwen. Een van hen zou minderjarig zijn.

"Een nieuwe reeks van verontrustende beschuldigingen is aan het licht gekomen'', aldus de woordvoerder. "De incidenten hebben allemaal in de afgelopen weken plaatsgevonden. Het gaat om drie jonge vrouwen die zeggen door drie VN-militairen te zijn verkracht.''

De VN-missie Minusca in het straatarme land wordt al enige tijd geteisterd door beschuldigingen van seksueel misbruik en buitensporig geweld. Vorige week stapte generaal Babacar Gaye, die de missie leidde, daarom op.