Opnieuw vier doden door aardverschuiving na hevige regen in Zuid-Korea

Bij een aardverschuiving na hevige regenval kwamen in Gokseong vier mensen om het leven.
EPA Bij een aardverschuiving na hevige regenval kwamen in Gokseong vier mensen om het leven.
In Zuid-Korea zijn bij een aardverschuiving door de hevige regen vier mensen om het leven gekomen bij een. Er is ook nog iemand vermist, zo hebben de lokale autoriteiten bekendgemaakt.

Vijf huizen raakten vrijdagavond bedolven in een dorp in Gokseong, zowat 400 kilometer ten zuiden van hoofdstad Seoel, zo meldt het nieuwsagentschap Yonhap. 

Drie slachtoffers, tussen 50 en 70 jaar, werden gered, maar stierven later in het ziekenhuis. Een ander slachtoffer werd pas zaterdagochtend gevonden nadat de reddingswerken 's nachts waren onderbroken door het risico op verdere aardverschuivingen. 

De dodentol na een week van hevige regen in Zuid-Korea bedraagt nu al 21. Meer dan 3.000 mensen moesten hun huizen verlaten. 

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.
Gwangju, Zuid-Korea
EPA Gwangju, Zuid-Korea
Anseong, Zuid-Korea.
EPA Anseong, Zuid-Korea.
Gwangju, Zuid-Korea
EPA Gwangju, Zuid-KoreaReacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.