Opnieuw verdachte opgepakt in zaak vermoorde Bulgaarse journaliste

In Duitsland is een nieuwe verdachte opgepakt in verband met de moord op de Bulgaarse onderzoeksjournaliste Viktoria Marinova.
AP In Duitsland is een nieuwe verdachte opgepakt in verband met de moord op de Bulgaarse onderzoeksjournaliste Viktoria Marinova.
In Duitsland is een nieuwe verdachte opgepakt in verband met de moord op de Bulgaarse onderzoeksjournaliste Viktoria Marinova. Dat meldt de Bulgaarse krant 168 Chasa.

De verdachte zou een man tussen 20 en 30 jaar oud zijn. Hij zou Bulgarije zondag hebben verlaten en is opgepakt in Duitsland, waar zijn moeder woont. Volgens televisiezender TVN kende hij de journaliste niet.

Een Roemeen die eerder al was opgepakt, is inmiddels weer vrijgelaten wegens gebrek aan bewijzen.

lees verder onder de foto:

Viktoria Marinova. Haar collega’s vrezen dat de moord te maken heeft met Marinova’s onderzoek naar verduistering van EU-subsidies, waarbij invloedrijke zakenlui, politici en ook investeerders uit Rusland betrokken zouden zijn.
AFP Viktoria Marinova. Haar collega’s vrezen dat de moord te maken heeft met Marinova’s onderzoek naar verduistering van EU-subsidies, waarbij invloedrijke zakenlui, politici en ook investeerders uit Rusland betrokken zouden zijn.

Collega’s vrezen dat de moord te maken heeft met Marinova’s onderzoek naar verduistering van EU-subsidies, waarbij invloedrijke zakenlui, politici en ook investeerders uit Rusland betrokken zouden zijn. Het laatste wat ze maakte voor haar televisiezender TVN, was een interview met een Bulgaarse en een Roemeense reporter die dezelfde zaak onderzochten. Die twee waren in september nog kort opgepakt door de Bulgaarse politie en zouden al bedreigd zijn geweest.

Derde journalist dit jaar vermoord in de EU

Het is al de derde keer in één jaar tijd dat er een journalist vermoord wordt in de EU terwijl die bezig was met een corruptieonderzoek. In oktober vorig jaar werd de Maltese reporter Caruana Galizia (53), bekend van de ‘Panama Papers’, door een autobom gedood. Wie de opdracht gaf om haar te vermoorden, is nog niet bekend. In februari werden de Slovaakse journalist Jan Kuciak (27) en zijn 27-jarige verloofde doodgeschoten bij hen thuis, te midden van een onderzoek naar belastingontduiking met linken naar de toenmalige premier. Ook daar is de opdrachtgever nog niet gevonden, maar de politie bevestigt Kuciaks werk als motief te beschouwen.
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.