Opnieuw vechtpartij in Duits opvangkamp

Duitsland verwacht dit jaar minstens 800.000 vluchtelingen
GETTY Duitsland verwacht dit jaar minstens 800.000 vluchtelingen
Het is gisteravond opnieuw tot een confrontatie gekomen tussen groepen vluchtelingen in een opvangcentrum in Hamburg. Daarbij raakten vijf mensen gewond. Eén van hen werd met een steekwonde in de arm naar het ziekenhuis gebracht. De voorbije weken kwam het al verschillende keren tot geweld tussen verschillende etnische groepen in de dichtbevolkte Duitse opvangcentra.

In totaal zo'n 60 Afghanen en Albanezen gingen elkaar te lijf. Er werden ijzeren staven gebruikt maar op een bepaald moment zou één van de aanwezigen ook een vuurwapen hebben bovengehaald, zo verklaarden ooggetuigen aan de politie. Het wapen werd nog niet teruggevonden. Eén tent werd in brand gestoken.

De politie kwam massaal ter plaatse om de strijdende partijen uit elkaar te halen. Drie mannen zijn opgepakt. Waarom beide groepen elkaar te lijf gingen, is niet bekend.

Duitsland verwacht dit jaar minstens 800.000 vluchtelingen, al kunnen die cijfers volgens sommige bronnen oplopen tot anderhalf miljoen. Het land heeft moeite om die allemaal een onderkomen te geven. De voorbije weken werden tijdelijke centra opgericht in scholen, kazernes of overheidsgebouwen, tot tentenkampen toe. Verschillende etnische groepen leven daar erg dicht op elkaar.