Opnieuw rellen aan asielcentrum in Dresden

GETTY
Het protest aan een noodopvangcentrum voor asielzoekers in de stad Heidenau, in het oosten van Duitsland, is gisteren voor de tweede avond op rij op rellen uitgedraaid. Extreemrechtse actievoerders waren slaags geraakt met de politie.

Zowat 150 extreemrechtse betogers hadden in Heidenau, vlakbij Dresden, een optocht gehouden. Tegelijkertijd vond er ook een tegenbetoging plaats van ongeveer evenveel linkse manifestanten. De beide betogingen werden van elkaar gescheiden, waardoor er geen confrontatie tussen de twee groepen plaatsvond.

Toch kwam het nog tot rellen, nadat rechtse demonstranten flessen en voetzoekers naar de politie waren beginnen gooien. Uiteindelijk slaagde de politie erin om de betogers uit elkaar te drijven.

De politie kan voorlopig nog geen informatie geven over eventuele gewonden of arrestaties. "Het belangrijkste is dat de rust weer hersteld is", zo meldt een woordvoerder.

Gisterenavond hebben ongeveer 120 nieuwe vluchtelingen het asielcentrum in Heidenau bereikt. De vier bussen konden ongehinderd tot bij het gebouw raken, aldus nog de woordvoerder. Vrijdag hadden honderden mensen de toegang tot het gebouw nog een tijd lang geblokkeerd.

Duitsland zal dit jaar naar verwachting 800.000 asielzoekers ontvangen. De toeloop zet de lokale overheden onder druk om onderdak en verzorging te organiseren voor die mensen.

GETTY
REUTERS
REUTERS