Opnieuw proces tegen Monsanto wegens Roundup

De omstreden onkruidverdelger Roundup van Monsanto.
REUTERS De omstreden onkruidverdelger Roundup van Monsanto.
Tegen het Amerikaanse biotechbedrijf Monsanto start vandaag een proces omdat de onkruidverdelger Roundup kanker zou hebben veroorzaakt bij een man. Een federale rechtbank in San Francisco buigt zich over de zaak.

Het proces tegen Monsanto, sinds 2018 onderdeel van het Duitse concern Bayer, zal normaal vier tot vijf weken in beslag nemen. De zaak van Edwin Hardeman, een man uit de staat Californië, zal bepalend zijn voor minstens 620 hangende zaken tegen Roundup, dat het omstreden middel glyfosaat bevat, voor een federale rechtbank.

In augustus vorig jaar werd Monsanto in een eerste zaak tegen Roundup al veroordeeld tot het betalen van een schadevergoeding aan een tuinman met lymfeklierkanker. Een rechtbank van de staat Californië achtte Monsanto verantwoordelijk voor de ziekte bij de man.
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.