Opnieuw ontploffing in Chinese stad Liuzhou

REUTERS
De Chinese stad Liuzhou, in de provincie Guangxi, is vanmorgen opnieuw getroffen door een explosie. Dit keer trof de ontploffing een appartementsgebouw. Woensdag werd de stad ook al opgeschrikt door verschillende explosies op openbare plaatsen en in publieke gebouwen. Daarbij kwamen minstens zeven mensen om het leven.

De ontploffing donderdag deed zich voor rond 8 uur 's morgens (2 uur Belgische tijd) en beschadigde het zes verdiepingen tellende gebouw, zo meldt het Chinese nieuwsagentschap Xinhua. Berichten over eventuele slachtoffers zijn er voorlopig niet.

Woensdag kwamen bij de reeks ontploffingen zeven personen om. Minstens 51 anderen raakten gewond en twee personen worden nog vermist. De bommen zaten verstopt in postpakketten. De politie arresteerde een 33-jarige verdachte, die hulp zou hebben gekregen van derden om de postpakketten te bezorgen. Over het motief van de verdachte is nog niets bekend. De politie heeft de inwoners van de industriestad inmiddels de raad gegeven geen pakjes te aanvaarden van vreemden.

AFP
AFP
REUTERS
REUTERS