Opnieuw onschuldig slachtoffer op de sporen getrapt: jongeman kan naderende metro maar nipt ontwijken

Dader en slachtoffer kenden elkaar niet, net als in Frankfurt.
RV Dader en slachtoffer kenden elkaar niet, net als in Frankfurt.
In Madrid is een reiziger laf in de rug aangevallen en op de sporen getrapt. Dankzij een snelle reflex kon de jongeman zich nog net op tijd wegtrekken voor de naderende metro. De dader, een Braziliaan met mentale problemen, kon opgepakt worden. Een dikke week geleden duwde een Eritreeër ook al een moeder en haar zoon op de treinsporen in Frankfurt, met fatale gevolgen voor het kind.

Het nieuwste incident deed zich vorige vrijdag om 9.40 uur ‘s ochtends voor in metrostation Argüelles. Vanuit het niets kreeg een wachtende passagier een trap in de rug, waardoor hij op de sporen belandde.

Het slachtoffer reageerde bijzonder alert en kon met een fikse zwaai een veilige ruimte onder het perron bereiken. Eén seconde later en de metro zou hem overreden hebben.

Schaafwonden
Toen het gevaarte opnieuw vertrokken was, kon de man zijn schuilplaats verlaten. Omstanders hielpen hem terug op het perron. Als bij wonder was hij enkel wat geschaafd aan zijn elleboog en rechtervoorarm.

Getuigen wisten de dader in bedwang te houden tot enkele bewakers ter plaatse kwamen. Daarop werd de politie verwittigd. Een rechter hield de Braziliaan zaterdag aan op verdenking van poging tot doodslag.

Geen onbekende
Bruno bleek geen onbekende voor het gerecht. In de voorbije maanden was hij al twee keer gearresteerd omdat hij het te bont gemaakt had.

Zo gooide hij zonder enige reden het meubilair van een bar aan diggelen. Een van de eigenaars wilde hem tegenhouden, maar liep tijdens het gevecht een elleboogbreuk op. Zelfs toen de politie ter plaatse kwam, gaf de Braziliaan zich niet zonder slag of stoot gewonnen.

Sigarettenpeuk in politiewagen
Een maand geleden gooide Bruno nog een sigarettenpeuk in een rijdende politiewagen. De agenten gingen hem te lijf, maar kregen daarbij zelf ook de nodige klappen te verduren. Met veel moeite konden ze hem uiteindelijk toch overmeesteren. Omdat de man wel vaker onbekenden aanvalt, gaat de politie uit van een geestelijke aandoening.

Een dikke week geleden duwde een Eritreeër een moeder en haar zoon op de sporen in Frankfurt. Het kind overleefde de klap met de hogesnelheidstrein niet. Dader Habte Araya kon snel gevat worden in de buurt van het station. De vader van drie kinderen wordt beschuldigd van moord en dubbele moordpoging. Eerder dit jaar had hij in een psychiatrisch ziekenhuis verbleven.
47 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Don Tessers

  U gelooft het toch zelf niet, alle daders krijgen direct een verward of gestoord stempel zonder enig psychiatrisch onderzoek. Het blijven terreurdaden direct op de onschuldige persoon.

 • Dirk VdBergen

  Ik begrijp niet dat dergelijke geesteszieken vrij rondlopen ? Waarom zitten die niet in het zottenhuis ? Waarom moeten normale mensen hun leven opofferen voor dergelijke geesteszieken ?

 • PAUL WAUTERS

  volledig akkoord mieke

 • Freddy Sonnemans

  Media (en politici) willen ons doen geloven dat het allemaal geestesgestoorden zijn, en dat het allemaal toeval is dat deze acties op elkaar gelijken. Ik vermoed het tegenovergestelde.

 • Erwin Werwaarts

  Treinen , trams en metrostellen moeten aan zulke stapvoets-snelheid het perron langsrijden en vervoegen , zodat in geval van spoorduwen (of zelfs gewoon vallen), het voertuig ogenblikkelijk tot een halt kan geremd worden (desnoods via electronische naderingssensors) . Dat kost wat reistijd , maar spaart slachtoffers op de sporen .