Opnieuw meer dan 1.000 coronagevallen in Oostenrijk

Medisch personeel van een ziekenhuis in Wenen.
AFP Medisch personeel van een ziekenhuis in Wenen.
Oostenrijk heeft voor het eerst sinds mei meer dan 1.000 gevallen van coronavirus geregistreerd. Het aantal besmettingen bereikte maandag 1.012, volgens cijfers gepubliceerd door het ministerie van Volksgezondheid in Wenen.

Minister van Volksgezondheid Rudolf Anschober zei dat de coronavirusinfecties plaatsvonden in gelokaliseerde clusters met traceerbare infectieroutes.

Een regionale cluster rond de noordelijke stad Linz zorgde sinds zondag voor 57 extra gevallen, wat het totaal er op 414 brengt. Wenen registreerde 347 besmettingen. Vier van de negen regio's van Oostenrijk hebben geen nieuwe infecties geregistreerd.

Het aantal gevallen daalde volgens de gezondheidsautoriteiten op 20 mei tot onder de 1.000.
2 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Jean Pierre Dekeersmaecker

    Zo succesvol blijkt die versoepeling met massa's mondmaskers toch ook niet te zijn. Nee ben best tevreden over de aanpak van de regering Wilmes al hebben ze iets te gemakkelijk toegegeven aan de druk van NVA en VOKA

  • Kris D'hooghe

    Politiekers denken dat ze covid 19 de baas zijn,maar het tegenvergestelde is waar.vele kleine clusters maken ook 1 grote