Opnieuw maximumprijs voor huurappartementen in Parijs

Opnieuw maximumprijs voor huurappartementen in Parijs
Shutterstock Opnieuw maximumprijs voor huurappartementen in Parijs
Vanaf vandaag geldt opnieuw een maximumprijs voor huurappartementen in Parijs. De maatregel, die tussen 2015 en 2017 ook al gold maar door de rechtbank geannuleerd werd, wordt opnieuw voor de rechtbank gebracht door de verbolgen eigenaars.

De maatregel moet een antwoord bieden aan de enorme prijsstijgingen van de immobiliën in de Franse hoofdstad sinds tien jaar. Een stijging die hoog boven het landelijk gemiddelde ligt. Het gaat om een plafonnering van de huur van gemeubelde en ongemeubelde appartementen waarvoor vanaf vandaag een huurwaarborg gestort wordt. 

Volgens de stad moet de plafonnering zorgen voor een koopkrachtstijging voor de gezinnen. De huurpijs zal niet meer dan 20 procent meer mogen bedragen dan een referentieprijs. Normaal gezien zal het experiment vijf jaar duren. 

De nationale unie van eigenaars (UNPI), die in 2017 een annulering van de maatregel bekwam, heeft ook nu al een klacht ingediend.
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.