Opnieuw massaontslag Turkse ambtenaren

Premier Binali Yildirim
REUTERS Premier Binali Yildirim
Turkije ontslaat vanavond per decreet duizenden ambtenaren bij meerdere overheidsdiensten, waaronder de politie en het leger. Dat zei premier Binali Yildirim tegen CNN Turk. Hoeveel mensen precies de wacht wordt aangezegd zei Yildirim niet.

"Het laatste decreet in het kader van de noodtoestand zal vanavond worden gepubliceerd en er zullen ontslagen vallen bij vele instellingen. De ontslagen zullen grotendeels bij politie en leger vallen", aldus Yildirim. De Turkse president Recep Tayyip Erdogan heeft beloofd de noodtoestand na het verstrijken ervan op 18 juli niet te verlengen.

De noodtoestand werd kort na de mislukte staatsgreep in 2016 afgekondigd. Daardoor kunnen bepaalde vrijheden worden ingeperkt en kan de regering decreten uitvaardigen die geen goedkeuring van het parlement nodig hebben.
Sinds de mislukte staatsgreep werden ongeveer 160.000 mensen gevangengezet en is bijna hetzelfde aantal ambtenaren ontslagen, zei het mensenrechtenbureau van de Verenigde Naties in maart van dit jaar.
22 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • lars vandenberge

  DIRK VAN DESSEL, massaontslag = massavervanging.

 • lars vandenberge

  Ach Robert een staatsgreep met een handvol tanks en helicopters en jonge soldaten die dachten dat ze een militaire oefening deden, prime time om 22u op een vrijdagavond in een land van 76 miljoen inwoners. Ze gaan een tv zender en een luchthaven bezetten en de grote leider wordt met rust gelaten. Nog geen 12 uur later had erdogan een lijst klaar met enkele tienduizenden namen.

 • hasso Naciye

  Erdogan zal binnen kort de touwen in zijn handen nemen en de wereld heersen . hij zal binnenkort de Ottomaanse rijk bouwen nu niet tot wenen maar tot Brussel zeggen grote geleerden en professoren .

 • André Vermaelen

  Groot gelijk Ben, na zuivering van de turken zou hier ook alles beter draaien.

 • Robert Szostek

  Er zijn zo'n 160.000 mensen opgesloten en een veelvoud hiervan ontslagen sedert de mislukte staatsgreep.Veelal politie, militairen en ambtenaren. Als er zoveel mensen betrokken waren hoe kan het dan dat de staatsveiligheid van Erdogan deze staatsgreep niet had kunnen verhinderen? Komt dat misschien omdat het een geschenk van de hemel was? Toch iets om over na te denken.