Opnieuw leerling die bloedbad Parkland overleefde dood aangetroffen

Een protest van studenten tegen vuurwapengeweld.
AFP Een protest van studenten tegen vuurwapengeweld.
Binnen een week tijd is een tweede leerling die vorig jaar het bloedbad overleefde op een middelbare school in Parkland, dood aangetroffen. Ook in dit geval denkt de politie aan zelfmoord, al zijn de resultaten van het medisch onderzoek nog niet definitief. Dat zegt de politie in een verklaring.

De dood van de leerling van de Marjory Stoneman Douglas high school in Florida volgt kort op het nieuws dat de 19-jarige Sydney Aiello zelfmoord pleegde. De jonge vrouw kon volgens haar familie niet meer leven met de gevolgen van de schietpartij in 2018, waarbij twee goede vrienden van haar werden doodgeschoten. Ze zou lijden aan een posttraumatische stressstoornis, zo vertelde haar moeder aan CBS Miami.

Van het nieuwe overlijdensgeval, dat zaterdag plaatsvond, zijn bewust nog geen naam, leeftijd en geslacht bekendgemaakt, aldus de woordvoerder van de politie van Coral Springs, Tyler Reik. “We willen eerst de exacte resultaten afwachten van het medische onderzoek’’, aldus Reik.

Volgens de Miami Herald betreft het een tweedejaars student, die eveneens getuige was van het drama in Parkland, waarbij 14 studenten en drie personeelsleden werden gedood.

Mentale begeleiding

Door het nieuwe overlijdensgeval wordt de roep om betere psychische begeleiding van de leerlingen steeds luider. “Het is de hoogste tijd voor de wetgevende macht in Florida om de helpende hand toe te steken”, aldus Jared Moskowitz, directeur noodhulp in Florida en een voormalige vertegenwoordiger van de staat van Parkland, op Twitter.

Psychologische begeleiding

David Hogg, die de schietpartij in 2018 overleefde en sindsdien strijdt tegen vuurwapenbezit op scholen, zei dat de nood voor psychologische begeleiding groot is. “Hoeveel doden moeten er nog vallen onder onze kinderen, voor de scholen actie gaan ondernemen?”, zo twitterde hij. “We zouden al het geld dat politici willen spenderen aan het bewapenen van docenten moeten gebruiken voor iets dat daadwerkelijk levens zal redden, namelijk mentale hulpverlening in de scholen.”

De vader van een Meadow Pollack, die werd doodgeschoten tijdens het bloedbad en wier beste vriendin Sydney Aiello vorige week al zelfmoord pleegde, reageerde emotioneel op het nieuws via Twitter. “Twee overlevenden van het bloedbad bij MSD (Marjory Stoneman Douglas high school, red.) hebben deze week hun eigen leven genomen. Dit is niet politiek, dit zijn ONZE KINDEREN! Ons meest kostbare bezit. Leerlingen, zoek alsjeblieft hulp. Ik wil dat geen enkele ouder moet voelen wat ik voel. Jullie zijn allemaal geliefd", schreef hij, gevolgd door het nummer van de zelfmoordpreventie.

Wie met vragen zit over zelfdoding, kan terecht bij de Zelfmoordlijn op het gratis nummer 1813 en op de site www.zelfmoord1813.be.
5 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Jean Pollet

  ook hier een probleem , meer begeleiding voor daders ,dan voor slachtoffers .

 • Patrick Proost

  Tegen personen die in een wilde bui overgaan tot dit soort van acties is géén remedie !! Als grote wapenproducent is het een utopie te geloven dat wapens moeilijk te verkrijgen zijn in dit landje...

 • gustaaf carpels

  Mr de clip daar gaat het artikel niet over En leerkrachten bewapenen zorgt in de toekomst dat eerst de leerkracht zal neergeschoten worden en dan de rest dus dat is geen goede oplossing en zouden ze inderdaad dat geld beter gebruiken om hulp te geven aan wie zo'n verschrikking heeft moeten doorstaan. De rest is maar grootspraak mr de clip

 • Gert Persoo

  Tegenwoordig wordt de term 'trauma' heel ruim gebruikt. Men beseft daardoor onvoldoende hoe ernstig een post-traumatische stressstoornis is. In wezen betekent een PTSS dat men blijft 'vastzitten' in een helse en machteloze ervaring van leven en dood. Bij elke (massa)moord 'sterven' meer mensen dan de onmiddellijke slachtoffers. Innerlijk verminkt voor het leven. Verschrikkelijk...

 • Luc De Clip

  David Hogg te pas en onpas in nieuws, als felle tegenstander van wapens en Trump, maar ik zie psychologische begeleiding alleen geen dolle schutter tegenhouden.