Opnieuw jonge migrant (2) overleden in ziekenhuis VS

AFP
Een 2-jarige peuter uit Guatemala die begin april met zijn moeder aan de Amerikaans-Mexicaanse grens werd opgepakt en vastgezet, is in een Amerikaans ziekenhuis overleden. 

Het is al het vierde sterfgeval dit jaar van een jonge vluchteling uit Midden-Amerika die naar de VS is gevlucht. Volgens de consul van Guatemala in de VS had het jongetje al enige dagen de griep toen hij de VS binnenkwam. Hij werd eerst gearresteerd, maar al snel naar een ziekenhuis gebracht, waar hij dinsdag is overleden.

De Amerikaanse president Donald Trump dreigde eerder dit jaar de grens af te sluiten als Mexico niet meer actie onderneemt. Het land heeft sindsdien honderden migranten die op weg waren naar de VS aangehouden en vastgezet.
5 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Emile De Smedt

  Wat is bedoeling,pure insinuaties.Als kinderen zijn opgenomen in ziekenhuis en er sterven gaat men denken aan helpende hand van????.Migranten een probleem dat nog jaren duren zal tot wanneer zoals met bidsprinkhanen alles is kaalgevreten.

 • Roger Wellens

  Precies of migranten kunnen niet overlijden, dat is ook zo voor Amerikanen, niet ?

 • Marianne Van den Lemmer

  Die kindjes brengen ook ziektes mee natuurlijk.

 • Jan Verstrepen

  In zijn land overlijdt niemand in hun hospitalen natuurlijk. Die truc om illegaal binnen te geraken is wat aan het verouderen.

 • Jean West

  Met een kind van 2 jaar deze reis onder miserabele omstandigheden en dan vlug afschuiven op de VS.