Opnieuw huiszoekingen bij Deutsche Bank in witwasonderzoek

REUTERS
In kantoren van Deutsche Bank in Duitsland vinden ook vandaag huiszoekingen plaats, in een onderzoek van het parket naar witwassen. Dat bevestigde een woordvoerder van het parket in Frankfurt. Daarbij zijn de kantoren van alle acht leden van de raad van bestuur doorzocht. 

Gisteren was het Duitse gerecht al binnengevallen in kantoren van Deutsche Bank, onder meer in het hoofdkantoor in Frankfurt. Aan de actie namen gisteren 170 agenten en inspecteurs deel. Medewerkers van de bank zouden klanten geholpen hebben om offshorebedrijven in belastingparadijzen op poten te zetten. 

Het onderzoek richt zich op zeker twee medewerkers, waarvan alleen de leeftijd bekend is. Een daarvan werkt op de afdeling die financiële criminaliteit moet opsporen, de andere werkt op de afdeling vermogensbeheer, zeggen de ingewijden. Daarnaast kunnen nog meer medewerkers als verdachten worden aangemerkt.

Deutsche Bank zou volgens documenten, die bij de Panama Papers naar buiten kwamen, cliënten hebben geholpen met het opzetten van dubieuze rekeningen in het buitenland. Daarmee zou de bank hebben bijgedragen aan witwassen.

REUTERS
AP
REUTERS1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • guido vermeyen

    Hier kunnen we enkel maar van dromen, alles wat verkeerd liep bij de banken is geseponeerd.....en de foefelaars kunnen weer op beide oren slapen...