Opnieuw honderden migranten aangekomen op Griekse eilanden

Tientallen migranten worden opgepikt door de Griekse kustwacht.
AFP Tientallen migranten worden opgepikt door de Griekse kustwacht.
Er komt geen einde aan de toestroom van migranten vanuit Turkije naar Griekenland. Vrijdag, zaterdag en zondag kwamen 730 mensen met boten op de Griekse eilanden in het oosten van de Egeïsche Zee aan.

De Griekse kustwacht en het Europese grensbewakingsagentschap Frontex haalden nog eens 658 migranten uit zee voor de kust van de eilanden. Ze zijn naar Griekse opvangkampen gebracht. Dat berichtten de Griekse staatsradio ERT en het persagentschap ANA-MPA maandag onder aanhaling van de kustwacht.

Kampen overvol

De kampen op Lesbos, Chios, Samos, Leros en Kos zitten echter overvol. Er leven momenteel goed 36.000 mensen, terwijl de kampen maar voorzien zijn voor 6.200 mensen. Zo'n 1.500 mensen zijn in kleinere kampen en woningen op de eilanden ondergebracht.

Om de druk enigszins van de ketel te halen, brachten de autoriteiten maandagmorgen 179 migranten naar het Griekse vasteland. 
7 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Helene Van der Heyden

  Waarom krijgt Turkije al dat geld?

 • Filip Vanlaeken

  Tijd om Schengen en vrije verplaatsing van mensen in de EU even in de diepvriezer te steken.

 • Paul Hendriks

  Weinig vrouwen en kinderen laten die hun familie in de steek.

 • paul piens

  Direct terug naar Turkije brengen is de beste oplossing hier.

 • Patrick Jonckheere

  Als het zo blijft doorgaan zal Griekenland overspoelt worden door zulke mensen. Daarna doorgeven aan de andere europese staten. Gemakkelijk. Wanneer zullen de europese staten eens wakker worden?