Opnieuw grote drugsvangst in Hamburg (en alweer was de coke op weg naar Antwerpen)

Hauptzollamt Hamburg
In de haven van de Duitse stad Hamburg heeft de douane opnieuw een grote hoeveelheid drugs kunnen onderscheppen. En weer was de lading cocaïne – deze keer 1,5 ton – onderweg naar Antwerpen.

In een containerschip dat uit Brazilië kwam en op weg was naar Antwerpen, vond de Duitse douane deze week 64 sporttassen, waarin 1.575 balen met cocaïne zaten. Goed voor in totaal 1,5 ton coke, met een waarde van een slordige 350 miljoen euro. De drugs zaten verstopt tussen een lading tabak.

Eind juli werd in Hamburg de grootste cokevangst ooit in Duitsland gedaan. In een container van een schip uit Uruguay dat op weg was naar Antwerpen werd toen liefst 4,5 ton cocaïne in beslag genomen.

De container was opgegeven als een transport van sojabonen, maar werd tijdens een risicoanalyse als ‘verdacht’ gemarkeerd. Terecht, zo bleek toen men de container opende. De cocaïne zat in 4.200 pakjes, verdeeld over 211 sporttassen. Geschatte straatwaarde: bijna 1 miljard euro.

Beelden van die grootste cokevondst ooit in Duitsland.
EPA Beelden van die grootste cokevondst ooit in Duitsland.
EPA15 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Gerry Cle

  Een schip uit Uruguay op weg naar Antwerpen en onderschept in Hamburg? Zeker een verkeerde afslag genomen.

 • anna vandenberg

  Antwerpen is strategisch gelegen, goed bereikbaar vanuit Nederland. Waarschijnlijk ook mensen met veel geld die zich coke kunnen veroorloven. Niet de marginale gebruikers zijn de grote afnemers, maar de gemakkelijk verdieners met veel geld die dan ook nog eens van veel privileges genieten. Als je de oorlog tegen drugs wil winnen, begin met drugtesten bij alle politici, rechters, ambtenaren, politieagenten, mensen die in de banksector werken, enz, wie gebruikt heeft een dealer.

 • Joske Zeeuw

  Als het zo doorgaat zit ik binnenkort zonder.

 • Zjeppe Fierens

  En hier staan ze er bij een kijken er naar... Kan toch niet dat er geen systeem kan ontwikkeld worden waarbij alles gescreend wordt?

 • Rachida EL Rhanouti

  Jeetje, die willen Antwerpen high hebben.