Opnieuw duizenden manifestanten op straat in Chemnitz

AFP
In Chemnitz zijn vanavond opnieuw duizenden mensen op straat gekomen, twee weken nadat in de Duitse stad gewelddadige protesten waren uitgebroken. 

Volgens de politie kwamen 2.350 mensen opdagen voor een manifestatie van de rechts-populistische groep "Pro Chemnitz", terwijl ook ongeveer 1.500 tegenbetogers van "Chemnitz nazifrei" op de afspraak waren. De politie was massaal aanwezig, en de manifestaties zijn vreedzaam verlopen. 

Nog in Chemnitz woonden ongeveer 5.000 mensen een openluchtconcert bij, waar de Negende Symfonie van Beethoven werd gespeeld. Het concert werd georganiseerd uit protest tegen xenofobie en geweld. Dinsdag verzamelden zich ook al zeker 65.000 mensen voor openluchtconcerten tegen extreemrechts. 

In Chemnitz is er al dagenlang protest van extreemrechts, neonazi's en andere tegenstanders van het Duitse vluchtelingenbeleid. Eind augustus waren de betogingen ook uitgemond in rellen en in geweld op migranten. Aanleiding was een steekpartij in de stad, waarbij een 35-jarige Duitser werd doodgestoken. Een Iraakse en Syrische verdachte zitten daarvoor in de cel. 
13 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • netty meelen

  Volgens mij gaat het om demonstraties tegen geweld door migranten. En steeds maar weer die neo nazies erbij gesleept door de pers. Volgend mij zijn het gewone burgers die het, in het toch al achtergestelde voormalig Oost Duitsand, spuugzat zijn om het aantal geweldplegingen door moslim migranten als maar te zien toenemen. En dan wordt de Negende van Beethoven ook nog maar even misbruikt door die linkse ogensluiters.

 • Marc Baeyens

  Maar Merkel blijft doof voor eigen volk.

 • Roger Deprez

  Eerst in Europa tegenkantingen voor Merkel en nu begint het in eigen land ook te rommelen, alleen Europa is zo behulpzaam in de wereld en dat met landen die niet eens hun begroting in evenwicht kunnen krijgen en daarvoor niet het geld hebben. Logisch dat mensen hier ontevreden over zijn want het geld groeit niet op iemands rug als men hedendaags de belasting druk bekijkt en zeker in Belgenland.

 • patrick morel

  Bij de laatste peiling is de AFD groter dan CDU in Oost Duitsland.

 • Alex Wellens

  Je mag van de Duiters zeggen wat je wil, ze zijn wel volhardend