Opnieuw duizenden demonstranten op straat in Hongkong

Demonstranten in Hongkong
AFP Demonstranten in Hongkong
Duizenden mensen zijn gisteren in Hongkong de straat opgegaan voor een nieuw protest tegen de leidster Carrie Lam en de manier waarop zij omgaat met een omstreden wet die uitlevering aan China mogelijk maakt. De betogers eisen dat die wet, die vooralsnog van tafel is, definitief de prullenbak in gaat.

De stadstaat is al maanden het decor van soms heftige demonstraties waar miljoenen inwoners aan deelnamen. Onder druk van die protesten heeft Lam de wet al in de ijskast gezet.

Vandaag worden tienduizenden deelnemers verwacht voor een mars door de stad. Gisteren was er een demonstratie van mensen die het geweld bij de demonstraties zat zijn en hun steun wilden betuigen aan de politie.

Hongkong was een Britse kolonie en is in 1997 teruggegeven aan China. Het heeft sindsdien een autonome status met een eigen rechtssysteem. Veel inwoners zien China als buitenland.

De stadstaat is al maanden het decor van soms heftige demonstraties waar miljoenen inwoners aan deelnamen.
AP De stadstaat is al maanden het decor van soms heftige demonstraties waar miljoenen inwoners aan deelnamen.
Protest in Hongkong
REUTERS Protest in Hongkong1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Catherine MISTIAEN

    Zeer eigenaardig gedrag, sterk overdreven protest, op het gestoorde af. Ik had in Hong Kong meer Engelse flegma + Oosterse wijsheid verwacht. Maar deze combinatie is blijkbaar aan het verdwijnen ... voorgoed.