Opnieuw drie MERS-doden in Zuid-Korea

Mannen in pakken desinfecteren het cultureel centrum Sejong.
GETTY Mannen in pakken desinfecteren het cultureel centrum Sejong.
In Zuid-Korea zijn opnieuw drie mensen overleden aan het MERS-virus, wat het aantal slachtoffers in totaal op 19 brengt. Dat melden de gezondheidsautoriteiten. Er werden ook vier nieuwe besmettingen geteld.

Sinds de uitbraak van het virus vier weken geleden in het land raakten 154 mensen besmet. Zuid-Korea is daarmee het zwaarst getroffen door MERS na Saoedi-Arabië, waar het gevaarlijke virus enkele jaren geleden voor het eerst werd ontdekt.

Heel waarschijnlijk loopt het aantal doden nog op, want de mortaliteit bedraagt zo'n 35 procent. Zestien Zuid-Koreanen zouden er erg aan toe zijn.

Meer dan 5.500 mensen werden in quarantaine geplaatst. De regering heeft intussen ook een team van 24 experten aangesteld die de situatie in het Samsung Medical Center -waar de meeste besmettingen gebeurden- moeten opvolgen.

Ook de Wereldgezondheidsorganisatie waarschuwde eerder al dat het nog enkele weken kan duren voor de toestand in Zuid-Korea onder controle is. Even was er de vrees dat een Zuid-Koreaan het virus naar Slovakije had overgebracht, maar dat blijkt loos alarm.