Opnieuw dorpen in Australië geëvacueerd door hevige natuurbranden

EPA
In het noordoosten van Australië zijn vandaag opnieuw twee dorpen geëvacueerd door de hevige natuurbranden in de regio. De staat Queensland kampt met 115 brandhaarden in een gebied zo groot als België.

De inwoners van Winfield en Lowmead, twee afgelegen dorpen op ongeveer 400 kilometer van de stad Brisbane, moesten vandaag hun huizen verlaten omdat de vlammen te dichtbij dreigden te komen. Vorige week werden al 8.000 mensen geëvacueerd uit de stad Gracemere.

Het noorden en centrum van Queensland, in het noordoosten van Australië, kampen nu al een week met een hittegolf en bijhorende natuurbranden. De temperaturen lopen er op tot 40 graden. Bovendien staat er een stevige wind, die het vuur verder aanwakkert. Ook op North Stradbroke Island, een populair vakantieoord bij Australiërs, zijn er natuurbranden uitgebroken.

Meer dan 160 brandweerploegen worden ingezet om het vuur in te dijken. Eén persoon is overleden: een 21-jarige man kwam gisteren onder een vallende boom terecht toen hij van het vuur probeerde weg te vluchten.

APReacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.