Opnieuw bosbrand op Gran Canaria: luxehotel en vakantiehuis geëvacueerd

Een helikopter laat water vallen in een bos aan Valleseco op Gran Canaria.
EPA Een helikopter laat water vallen in een bos aan Valleseco op Gran Canaria.
Een nieuwe bosbrand op het Spaanse eiland Gran Canaria heeft er toe geleid dat een luxehotel op het vakantie-eiland werd geëvacueerd, slechts enkele dagen nadat hetzelfde gebied al werd getroffen door bosbranden. De autoriteiten melden dat naast het hotel ook de populaire bergpas Cruz de Tejeda en een vakantiehuis geëvacueerd zijn. Om hoeveel mensen het in totaal gaat, is niet bekend.

Volgens La Vanguardia is de brand begonnen in het Los Pajaritos-vallei, in de gemeente Valleseco. Door de brand op het Spaanse eiland zijn ook enkele wegen geblokkeerd. De autoriteiten dringen mensen erop aan om zo snel mogelijk het verbied te laten. De brandweer laat weten dat de bosbrand er niet goed uitziet vanwege "de lage temperatuur, wind en lage vochtigheid". Er zijn helikopters ingezet om de vlammen te bestrijden.

In de bergen van Gran Canaria waren vorige week ook al bosbranden. Toen zijn ongeveer duizend mensen geëvacueerd. De vlammen ontstonden toen hoogstwaarschijnlijk nadat iemand een soldeerbout had gebruikt. Een 55-jarige man is daar voor gearresteerd.

EPA1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Paul Overkamp

    Sinds wanneer ligt de Teide op Gran Canaria? Dat zal wel een heel karwei zijn geweest. En die verhuizing van Tenerife naar Gran Canaria heeft niet een het nieuws gehaald!