Opnieuw bezoeker Grand Canyon omgekomen na val in kloof: vierde in één maand

Een vrouw zit dicht bij de rand van een klif aan de zuidkant van de Grand Canyon.
AFP Een vrouw zit dicht bij de rand van een klif aan de zuidkant van de Grand Canyon.
Opnieuw is een toerist bij een bezoek aan de Grand Canyon overleden. Een 70-jarige vrouw viel door nog onbekende oorzaak in een kloof. Parkwachters vonden het lichaam gisteren op 61 meter onder de South Rim van de Canyon. Het is al het vierde dodelijke slachtoffer in het populaire natuurpark in de Verenigde Staten in een maand tijd.

Op 3 april viel een 67-jarige man uit Californië 122 meter naar beneden van de rand van de South Rim in Grand Canyon Village. Een toerist uit China viel op 28 maart naar beneden toen hij een foto probeerde te maken bij het Eagle Point van Grand Canyon West en daarbij struikelde. Op 26 maart werd het lichaam van een Japanse toerist gevonden in de bossen ten zuiden van de Grand Canyon. Volgens parkwachters vinden elk jaar ongeveer 12 mensen de dood in het park.

Gisteren kwamen parkwachters af op een noodoproep, omdat er een vrouw in de problemen was gekomen op een rotsachtige punt ten westen van een populair uitzicht dat Pipe Creek Vista heet. Voordat een reddingspoging kon worden ondernomen, viel de vrouw in de kloof. Over haar identiteit is nog niks bekend. Met behulp van een helikopter slaagde het reddingsteam erin haar lichaam te bergen. Naar de toedracht van haar dood is een onderzoek ingesteld.
4 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Carla Van Geel

  Gefocust op het ideale plaatje bestaat er niets anders meer.

 • Marc Van de Velde

  Och ja, het is wachten op de volgende idioot. Geen compassie.

 • victor vandesande

  Is dan ook niet verwonderlijk. Op heel wat plaatsen ligt er een weggelte vol los grint net naast de diepte en veel toeristen wagen zich erg kort bij de rand om toch maar die ene foto te maken .. en soms te ver...

 • Kristof Van Dam

  En binnenkort moeten ze die mooie plek weer gaan verstoren met allerlei beveiligingswerken omdat die idioten niet kunnen uitkijken...