Opnieuw arrestaties rond G7-top in Biarritz

Demonstranten hielden een demonstratie tegen de G7-top in Hendaye.
Photo News Demonstranten hielden een demonstratie tegen de G7-top in Hendaye.
In de marge van de G7-top in de Franse badplaats Biarritz zijn gisteren negentien mensen gearresteerd, zeventien van hen zijn in hechtenis genomen. Dat bericht de Franse nieuwszender Franceinfo. 

De arrestaties werden verricht in Biarritz en de naburige plaatsen Bayonne en Hendaye aan de Spaanse grens, waar zaterdag ook al ordeverstoringen waren geweest. In Bayonne zette de politie toen traangas- en waterkanonnen in tegen actievoerders die met stenen gooiden. 68 mensen werden die dag aangehouden, van wie ongeveer de helft op het politiebureau is vastgezet.

De Franse regering zet naar eigen zeggen 13.000 veiligheidstroepen in voor de top van de zeven belangrijkste industrielanden, die nog tot vandaag duurt.

De Franse politie praat met een groep demonstranten in Bidart, in de buurt van Bayonne.
EPA De Franse politie praat met een groep demonstranten in Bidart, in de buurt van Bayonne.2 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • lieve vanderstraeten

    13.000 veiligheidsmensen ingezet om 7 mensen te beschermen, waar gaan we naartoe, en de kosten, die worden gewoon in onze nek geschoven!

  • Merlijn Metatron

    7 landen spelen baas over rest van de wereld en vinden hun dictatuur hun volste recht en als je ertegen bent............ ben jij de terrorist.....................en iedereen vind dit normaal politie is er niet om de volk te dienen, ma om de elite te dienen zodat de bevolking ze niet kan afzetten