Opnieuw aardbeving in Indonesië

Het Indonesische eiland Sulawesi werd op 28 september ook al getroffen door een aardbeving.
AFP Het Indonesische eiland Sulawesi werd op 28 september ook al getroffen door een aardbeving.
Op het Indonesische eiland Sumba, tussen Lombok en Timor, heeft zich vanochtend een aardbeving voorgedaan van 5,9 op de Schaal van Richter. Dat bericht het Amerikaanse geologisch instituut USGS. De aardbeving komt er enkele dagen na de zware aardbeving, gevolgd door een tsunami, op het eiland Sulawesi. Daarbij kwamen al minstens 844 mensen om het leven.

De aardbeving op Sumba gebeurde vanochtend omstreeks kwart na zeven, ongeveer tien kilometer onder de zeespiegel, op veertig kilometer van het eiland waar 750.000 mensen leven.

Er zijn geen berichten over zware schade of slachtoffers, zo bevestigen de autoriteiten. Enkele gebouwen zouden scheuren vertonen. "De beving werd overal gevoeld. Bewoners vluchtten in paniek hun huizen uit en kinderen waren bang", aldus Martina Djera, hoofd van de civiele bescherming van Oost-Sumba. Er volgden ook nog verschillende, kleine naschokken.

Op Sulawesi heerst intussen steeds meer chaos. Reddingswerkers hebben een tekort aan zwaar materieel om puin te ruimen en slachtoffers te bevrijden. Overlevenden klagen over een gebrek aan voedsel en brandstof. De Indonesische regering heeft de internationale gemeenschap om hulp gevraagd.

In een kerk in het Sigi-district op Sulawesi zijn dinsdag de lichamen van 34 theologiestudenten aangetroffen. De slachtoffers maakten deel uit van een groep van 86 jongeren op bijbelkamp, die na de aardbeving vermist raakten. Over het lot van hun medestudenten bestaat nog onduidelijkheid.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.