Opnieuw aardbeving in de buurt van Athene

Schade van de aardbeving op 19 juli in de Griekse hoofdstad Athene.
EPA Schade van de aardbeving op 19 juli in de Griekse hoofdstad Athene.
In de buurt van de Griekse hoofdstad Athene heeft vandaag een aardbeving plaatsgevonden die tot in de hoofdstad voelbaar was. Er zijn geen meldingen van schade of slachtoffers, aldus het Grieks geodynamisch instituut. Op 19 juli was er ook al een aardbeving met een magnitude van 5,3 in de buurt van Athene.

Het epicentrum van de beving met een magnitude van 4,2 lag 23 kilometer ten noordwesten van de Griekse hoofdstad. 

"Er is geen enkele reden om ongerust te zijn, dit is een normale reactie op de beving negen dagen geleden", aldus de directeur van het geodynamisch instituut.

Bij de beving van 19 juli, die zich eveneens op 23 kilometer ten noordwesten van Athene bevond, waren er verstoringen op de telefoonlijnen en stroomonderbrekingen in de stad. Bij de beving van vandaag zijn er geen berichten over schade of gewonden.

Griekenland ligt op verschillende geologische breuklijnen, waardoor er wel vaker aardbevingen zijn, meestal zonder slachtoffers. In juli 2017 kwamen op het eiland Kos wel twee mensen om het leven en was er veel schade door een beving van 6,7 op de schaal van Richter.

De laatste zware aardbeving in de regio van Athene vond plaats in 1999. Bij een beving met een magnitude van 5,9 kwamen toen 143 mensen om het leven.
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.