Opnieuw 50 migranten gered in Middellandse Zee

AFP
Het reddingsschip Ocean Viking heeft gisterenavond opnieuw een reddingsoperatie uitgevoerd, de tweede op één dag. Het pikte opnieuw zowat vijftig migranten op in de Middellandse Zee.

"Vijftig mensen, onder wie tien kinderen en een baby, zaten op een overbevolkte houten boot in onheilspellende weersomstandigheden in de buurt van Malta", zo tweetten de organisaties achter het reddingsschip, SOS Mediterranee en Artsen Zonder Grenzen, afgelopen nacht. "Allen bevinden zich nu veilig aan boord."
Daarmee is het aantal geredde migranten aan boord van de Ocean Viking gestegen tot 162. Eerder op vrijdag pikte de crew al 112 mensen op die zich op een leeglopende rubberboot voor de kust van Libië bevonden.
Reddingsschepen in de Middellandse Zee proberen migranten vaak aan land te brengen in Italië of Malta, maar moeten vaak dagenlang wachten voor ze daar de toestemming voor krijgen. Beide landen weigeren de laatste maanden vaak om hun havens open te stellen, tenzij andere landen van de Europese Unie ermee instemmen om een aantal migranten op te vangen.
6 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Mortelmans Jan

  , 'Leeglopende boot'? Toevallig? Weeral? Zodra een taxiboot in zicht is,steken ze hem zelf lek,zodat de taxi moreel gedwongen is om te 'redden'. En die blijven er maar in trappen.

 • patrick gijs

  Leg al die boten nu eens aan de ketting. Gedaan met de show

 • Nema De Geest

  Ik stort deze kerstperiode een extra bijdrage aan AZG voor het ongelofelijk goede en moedige werk dat ze doen. Het is absoluut geen mensenhandel of smokkel. Absurd om zoiets ook maar te beweren. Het zorgt ook niet voor een aanzuigeffect, wel dat mensen niet meer sterven op zee. Ze doen gewoon wat menselijk is. Het is hun wettelijke en morele plicht deze mensen te redden en naar een veilige haven (dus niet Libië) te brengen. Deze reddingswerkers zijn echte helden. Bravo!

 • Guy Van Becelaere

  De ngo's of mensenhandelaars gaan met hun ferry op zee tegen betaling uiteraard , en dan nog geld durven bedelen bij de burgers totaal geen schaamte ! want zijn mensenhandelaars beste Kelly

 • Kelly Verlinden

  Is dat nu nog niet gedaan met deze onzin. Leg die boten aan de ketting, die helpen mensenhandel.