Opnieuw 42 doden bij aanvallen door Boko Haram

AP
Bij twee vermoedelijke aanvallen door terreurgroep Boko Haram zijn in het noordoosten van Nigeria minstens 42 mensen om het leven gekomen. Dat hebben verschillende bronnen gemeld.

"We hebben informatie ontvangen over aanvallen die werden geleid door gewapende mannen, die ervan worden verdacht deel uit te maken van Boko Haram, in twee dorpen, waarbij 42 doden vielen" op maandag en dinsdag, aldus de politie in Biu, in de staat Borno. Aangezien de dorpen Debiro Biu en Debiro Hawul zeer verafgelegen zijn, raakte het nieuws pas woensdag bekend.

Volgens een getuige die kon vluchten, vielen een dertigtal islamisten in pick-uptrucks en op moto's Debiro Biu aan in de nacht van maandag op dinsdag. "Ze zijn gearriveerd en hebben het vuur geopend op het dorp, waardoor mensen weggevlucht zijn in de bossen", aldus de getuige. "De gewapende mannen hebben 22 personen vermoord die niet op tijd konden vluchten en vervolgens woningen, graanopslagplaatsen en apothekers geplunderd." Maandag overdag vermoordden ze in Debiro Hawul al 20 mensen en staken ze woningen in brand.