Exclusief voor abonnees

Opinie. Gaat Trump nog afgeremd worden? Reken er maar niet op Europa

De Amerikaanse president Donald Trump bij een bijeenkomst in Iowa, 9 oktober 2018.
AFP De Amerikaanse president Donald Trump bij een bijeenkomst in Iowa, 9 oktober 2018.
De midterms op 6 november gaan over de vraag of president Trump ongeremd kan doorgaan met het omploegen van het nationale en internationale landschap. Europa kan daar maar beter rekening mee houden. Dat schrijft Paul Brill, buitenlandjournalist voor de Nederlandse krant de Volkskrant in een opiniestuk. Lees hieronder de volledige opinie.

Je hebt 4% van dit artikel gelezen

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en lees onbeperkt alle artikels. Meer dan 200.000 mensen gingen je voor.

 • Slechts €6,95 €4,95 per 4 wekenGeniet 1 jaar van deze voordelige prijs
 • Lees 4 weken gratisEn krijg onbeperkt toegang tot alle artikels
 • Stop wanneer je wilOok tijdens jouw proefperiode
Lees 4 weken gratis12 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Jean Huysmans

  Heel juist Mike Bemelmans. Mijnheer de President van de VS, Donald J. Trump, is het beste wat de VS èn Europa kon overkomen: herstel van een echte democratie, wereldhandel op een correcte wijze, loontrekkers correct vergoed, zelfstandigen correct gesteund. en onwettige migranten uit de welzijnshulp. Echt een voorbeeld voor alle Europese lijders (opzettelijk met ij), bedankt Mijnheer Trump.

 • Mike Bemelmans

  Trump is onze held, de held van het volk wereldwijd. Hij zal ons nog bevrijden uit de EU Commissie en ons mooi Europa met democratie teruggeven zoals vroeger.

 • benny vandersanden

  Al was Bassie de clown daar president dan nog zouden de mensen voor hem stemmen. De burger gaat niet mee in het neomarxistisch verhaal van de makkelijk controleerbare eenheidsworst verkregen door open grenzen, massamigratie en afbraak van tradities en waarden

 • Gino De Neef

  Trump is de beste VS president ooit en hij is nog geen twee jaar bezig.

 • Serge Surmont

  Trump, naast zijn domme opmerkingen is hij wel degelijk bezig met een grote schoonmaak binnenin zijn land. Dit zal leiden tot een inflatie van zijn munt.