Ophef over video waarin paard wordt meegesleurd achter truck: “Je neemt één slechte beslissing en die kan je leven verwoesten”

Het paard hangt vast aan de truck en wordt meegesleurd over een besneeuwde weg in Colorado.
CNN Het paard hangt vast aan de truck en wordt meegesleurd over een besneeuwde weg in Colorado.
Een koppel uit de Amerikaanse staat Colorado is aangeklaagd wegens dierenmishandeling nadat op sociale media hartverscheurende beelden waren rondgegaan. De video liet zien hoe het koppel een paard aan hun truck vastmaakte en het dier vervolgens meesleurde op een besneeuwde weg.

Het filmpje van de mishandeling werd zondag gepost op Facebook en veroorzaakte veel ophef. De beelden tonen hoe het paard genaamd Trigger uitglijdt met zijn hoeven terwijl de truck snelheid maakt. Ook de politie kreeg de video onder ogen en die aarzelde niet om de daders - John (59) en Amber Saldate (33) - te verhoren en aan te klagen wegens dierenmishandeling.

Trigger is bij hen weggehaald en bevindt zich nu in een veilige omgeving, aldus de politie. Het koppel uit Grand County mocht twee andere paarden wel houden. “Zaken zoals deze waarbij een dier betrokken is, roept altijd veel emoties op”, zei sheriff Brett Schroetlin. “Maar een onderzoek vergt nu eenmaal tijd.”

“Het was verkeerd”

Aan een lokale nieuwszender vertelde Amber nadien dat ze begreep waarom de video mensen overstuur maakte. De vrouw wilde enkel buiten beeld reageren. “Je neemt één slechte beslissing en die kan je leven verwoesten”, zei ze. “Ik verloor mijn werk, maakte een hoop mensen boos, en ik liet ons paard iets doorstaan wat niet hoefde. Het was verkeerd en het spijt me verschrikkelijk. Ik snap dat mensen kwaad zijn. Het was zo stom, ik weet niet waarom we het deden. Ik weet het niet.”
5 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Alice Leenders

  Och arme dat beestje. Dit doe je een paard toch niet aan. Ik bezit zelf ook 2 paarden en dit zou ik hen nooit aandoen. Ik behandel mijn dieren met veel respect en liefde en als je dit niet kunt opbrengen dan moet je geen dieren houden.Het paard heeft geluk dat 1 zijn hoeven niet kapot en afgesleten zijn want dat zou zijn dood betekenen en 2 dat hij geen been heeft gebroken wat meestal ook de dood betekend of zijn rug heeft gebroken of bezeerd. Deze mensen zouden nooit nog paarden mogen houden.

 • Lucien Mertens

  Heel overtrokken is dit, in de meeste gevallen gaat een paard hier rustig meelopen, zeker als dit regelmatig het geval is. Voor een paard is een auto namelijk een kar zoals een ander. Pas als men de auto te hard laat gaan is er een probleem, wat hier niet zo heel duidelijk is toch. Het dier ziet er wél gezond en goed verzorgd uit, misschien had het wel gewoon de duivel in...

 • Robin Verheyden

  Als je niet weet waarom je dat deed dan is het zeker niet meer aangewezen om nog dieren te mogen houden. Bovendien komt de spijt er heel typisch nadat ze zijn betrapt. Waren ze dat niet geweest, dan hadden ze nu nog geen spijt gehad. Ik walg van zo'n mensen.

 • Ronald Van Ee

  ja spijt komt meestal te laat ! maar het is dan ook gewoonweg schandalig wat ze daar uitsteken ! ze mogen al blij zijn dat ze nog twee andere paarden mogen behouden ! ze moesten ze verbieden om ooit nog dieren te mogen bezitten als je zoiets hebt gedaan zonder enig besef er over te hebben en niet weten wat ze misdoen op dat moment !!!

 • David Jury

  Elke mens maakt fouten niet aan trekken gewoon u verliest nemen binnkort kunnen het hun ook overkomen.