Ophef over seksleven Wilders in documentaire

UNKNOWN
Op het internet is ophef ontstaan over een documentaire die een beeld schetst van de Nederlandse politicus Geert Wilders. 'Wilders, the Movie' zou verwijzingen bevatten naar het wilde seksleven van de leider van de PVV. De VPRO, die de film zondag uitzendt, heeft zich inmiddels gedistantieerd van de beelden waarin een anonieme man zich uitlaat over Wilders' omgang met prostituees.

'Wilders, the Movie' is volgens de makers Joost van der Valk en Mags Gavan een onderzoek naar de drijfveren van Wilders en zijn aanhang. Het is een portret van een man die leeft in een wereld van extremen en controverses. Het document blijkt dus wel het één en ander prijs te geven.

Heroïnehoer
In de documentaire zouden mensen aan het woord komen die beweren dat de politicus omgaat met prostituees. In de trailer van de film die je onderaan dit artikel kan bekijken, wordt een anonieme man aan het woord gelaten die beweert dat Wilders ontmoetingen had met een heroïnehoer.

De Nederlandse zender VPRO distantieert zich ondertussen van het gebruik van de anonieme bron in de trailer van de documentaire. De Volkskrant meldt dat het bewuste fragment inmiddels uit de versie is geknipt die op televisie wordt uitgezonden.

Vergissing
Producer Pieter van Huystee zegt op de site van de Volkskrant: "We weten dat het zo is, maar we kunnen het niet hard maken. Dus hebben we het er uit gehaald. Dat het fragment in de trailer is terechtgekomen is een vergissing".

Wilders, the Movie wordt zondag 12 september om 20.15 uur bij de VPRO op Nederland 2 uitgezonden. (kve)