Ophef over miljardenbonus van Tesla-baas Elon Musk

REUTERS
De miljardenbonus die Tesla-baas Elon Musk in het vooruitzicht is gesteld, zorgt voor nogal wat kritiek bij investeerders en adviseurs. Musk krijgt een aandelenpakket ter waarde van 2,6 miljard dollar als hij de komende jaren bepaalde doelstellingen bij de producent van elektrische auto's haalt.

Een deel van de aandeelhouders zegt deze maand tegen het voorstel te zullen stemmen. Zij vinden de beloning buitensporig en niet te rechtvaardigen. Voorstanders wijzen juist op het succes van Tesla, dat nauw verbonden is met boegbeeld en medeoprichter Musk.

Musk heeft al circa 20 procent van de Tesla-aandelen in handen. Twee beleggingsadviesbureaus vinden dat de miljardair geen groter belang in het bedrijf nodig heeft om gemotiveerd te blijven. Musk kan met afstand de bestbetaalde topman bij een beursgenoteerd bedrijf worden als hij alle doelstellingen haalt.
10 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Eddy van Dorst

  Binnen 5 jaar horen we niet meer van deze luchtbel.Wel de grondlegger maar veel te grote geldverbrander.De bestaande auto bouwers zullen de overwinnaars worden.

 • Karen Kiebooms

  de teleurgang van de luxe economie ...

 • Lieven Cleymans

  Intussen maakt Tesla miljarden verlies op kosten van de aandeelhouders

 • Benny De Keyzer

  Waarom moeten CEOs altijd zo'n gigantische bonus binnen graaien terwijl hun werknemers dat hard gewerkt hebben om de doelstellingen van de CEO te behalen niks krijgen? Zonder de inzet van die werknemers is die CEO niks, dus in plaats van de CEO zo'n buitensporige bonus te geven zou men die 2,6 miljard dollar beter eerlijk verdelen onder de werknemers.

 • Nick de Anno

  Hahaha, bedrijf zonder winst....