Ophef in VS: kent president Trump de tekst van het nationaal volkslied wel?

Amerikaans president Donald Trump.
Photo News Amerikaans president Donald Trump.
Kent president Trump het nationale volkslied wel? Die vraag houdt de VS in de ban, nadat de president gisteren moeite leek te hebben met de tekst van 'The Star-Spangled Banner'. Is er dan toch iets mis met zijn gezondheid? "Of is hij gewoon hypocriet", vragen velen zich af.

Het was een wat vreemd zicht gisteren, toen president Trump een footballmatch bijwoonde. Toen het Amerikaans volkslied werd ingezet, zong hij de eerste woorden vol overtuiging mee. Maar al snel leek de twijfel toe te slaan en leek hij moeite te hebben zich de woorden herinneren. Na wat gemompel hield hij dan maar even zijn mond, om later terug in te pikken.

Wat was er aan de hand, vroegen velen zich af op Twitter. Scheelt er dan toch wat met de gezondheid van de 71-jarige president? Enige tijd geleden kwam de geruchtenmolen al op gang toen Trump moeite leek te hebben een speech duidelijk verstaanbaar af te werken. Of kent Trump de volledige tekst van het volkslied gewoon niet?

Dat kwam hem op veel kritiek te staan. "Hypocriet", schreven sommigen op Twitter, omdat de president niet zolang geleden fel van leer was getrokken tegen enkele footballspelers die raciale ongelijkheid aan de kaak wilden stellen door te knielen tijdens het volkslied. Onrespectvol, zo vond Trump. En dat de NFL dat toeliet, vond hij ook ongehoord. 
43 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Diane Bernaerts

  Wie interesseert het nu, Patrick? De Amerikanen, voor wie het volkslied niet kennen bijna heiligschennis is.

 • Donald Deblaere

  Ja Patrick, daar gaat het over. Noem er eens enkele goeie........

 • Patrick Gielen

  Wie interesseert het nu of een president een volkslied kent of niet. Het belangrijkste is dat hij goede beslissingen neemt...

 • Désiré Van Nieuwenhuyzen

  Jan van Helmont, toch de originele versie van "God Save The Queen!" door de Sex Pistols hoop ik ?

 • Pete Schoonhuys

  De afkeurende geluiden waren anders heel luid te horen toen Trump aankwam, Fons. Ik kan een link posten. Stuur jij een link door van mensen die uit hun dak gaan van enthousiasme. Nee, dat kan je niet.