Opgesloten ‘verwilderde’ Nederlandse jongetjes nu in goede handen

Illustratiebeeld.
ANP Illustratiebeeld.
Het gaat naar omstandigheden goed met de twee verwaarloosde jongetjes die langere tijd in een flat in Nederland opgesloten zaten. Volgens de politie krijgen de kinderen de zorg die nodig is, maar wonen ze niet thuis. Gisteren raakte bekend dat een Nederlandse politie-inspecteur de kinderen op een bloedhete dag had gevonden, opgesloten in een flat ergens in de Zaanstreek, zonder eten of drinken.

De jongetjes vertoonden dierlijk gedrag en hadden een eigen taal verzonnen om met elkaar te communiceren. Een politiewoordvoerster wilde vandaag niet veel meer details kwijt, uit “privacyoverwegingen''. Ze kan niet ingaan op hoe oud de kinderen zijn en waar ze concreet woonden. Wel zegt ze dat het incident vorig jaar in de zomer is gebeurd. Met de moeder is inmiddels contact geweest. Volgens de zegsvrouw wordt een dossier opgemaakt, dat naar het gerecht wordt gestuurd. Justitie handelt de zaak verder af.

De betrokken politieman, Tom Verweij, deelde zijn verhaal dit weekend op Facebook. Hij schreef dat hij afkwam op een melding van een buurvrouw, die de jongetjes al de hele dag hoorde huilen. Ze had de kinderen al eerder horen schreeuwen, maar nog nooit gezien.

De agent wilde met zijn verhaal duidelijk maken dat het belangrijk is dat mensen aan de bel trekken als ze een vermoeden hebben van kindermishandeling, zegt de woordvoerster. “Soms is er twijfel bij signalen van kindermishandeling om de politie te bellen, maar het is ook soms niet goed zichtbaar. Wij roepen mensen op wel te bellen, ook bij twijfel.”
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.