Opgepast: woensdag flitsmarathon in 26 Europese landen

In 26 Europese landen wordt aanstaande woensdag intensief gecontroleerd op snelheidsovertredingen.

Politieagenten in heel Europa bereiden zich voor op een week durende operatie die erop gericht is om de snelheid op snelwegen en binnenwegen terug te dringen. De themaweek duurt van maandag 1 tot en met zondag 7 april. Een 24-uur durende ‘Speed Marathon’, die op woensdag 3 april vanaf 12 u ‘s nachts begint, maakt onderdeel uit van de operatie.

Nederland doet niet mee, maar 26 andere Europese landen wel, waaronder Duitsland en ook België. De week wordt georganiseerd door het Europese verkeerspolitienetwerk TISPOL. Hoewel de snelheidscontroles in veel gevallen worden aangekondigd, zijn vorig jaar tijdens de flitsmarathon 257.639 snelheidsovertreders beboet in 23 deelnemende landen.
8 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • medard albrechts

  laten we allemaal met een Ligier rijden , haalt maar 45 km per uur Max, doch opgelet u kan nog geflitst worden in de zones 30, zou het niet simpeler zijn om alle auto"s gewoon af te schaffen voor iedereen, dan heeft niemand nog een probleem, met zen allen de fiets op, mag een elektrische zijn,

 • Erwin Van Roy

  Jeroen Deschrijver iedereen hoopt van politiek tot politie dat iedereen zich aan de verkeers regels houd maar dat is o zo moeilijk he. deze morgen nog in Lummen reed ik met men Bus aan 70 in de werken en iedereen maar dan ook iedereen vloog me voorbij terwijl de max snelheid 70 is. dus ja dromen he

 • Jan Depoortere

  Wat een onzin, het grootste deel van de ongevallen kun je wijten aan onoplettendheid of weinig inzicht. Je hebt er zelf die aan 20 rijden die erin slagen vol op de remmen te gaan voor een blaadje dat over waait, maar het niet nodig achten hun richtingaanwijzer te gebruiken. Bovendien is iedere weg die tegenwoordig heraangelegd wordt smaller en onveiliger.

 • Frank Meynen

  bij ons is het alle dagen "flitsmarathon" hé Weyts alles voor de veiligheid hé,,, och pardon ,,, voor de staatskas

 • pol van de velde

  Mensen die zich niet aan de verkeersregels houden zijn ofwel oerdom ofwel hebben die een vorm van masochisme om steeds boetes te willen betalen. Je komt niet vlugger op je bestemming door sneller te rijden, veelal kom je zelfs niet op je bestemming aan. Soms is het wel puzzelen om je snelheid om de twee km. aan te passen, maar dat went ook.